Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, παρά το φοροκυνηγητό

Ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί στη οικονομία είναι η ταχεία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο. Λόγω αδυναμίας καταβολής τους, τα χρέη αυτά διογκώθηκαν την τελευταία 2ετία κατά 10 δισ ευρώ. Στις αρχές του τρέχοντος έτους διαμορφώνονταν σε 45,5 δισ και οι προοπτικές είσπραξης τους είναι αρκετά δυσοίωνες.

Με το Μνημόνιο έχει τεθεί στόχος να εισπραχθούν 2 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη. Ομως, κατά τις τελευταίες εκτιμήσεις το ποσόν δεν πρόκειται να υπερβεί το 1 δισ.

Εντυπωσιακός είναι ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανα μήνα. Αποδίδεται πρωτίστως σε αντικειμενική οικονομική αδυναμία, με βασικές αιτίες την γενικευμένη ύφεση, την καθίζηση στην αγορά , τα νέα μέτρα λιτότητας, τις καθυστερήσεις πληρωμών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις, δηγούν νοικουρία και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής.

Το εντατικό φοροκυνηγητό και οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών αποδίδουν καρπούς, αλλά τα έσοδα που αποφέρουν είναι “σταγόνα στον ωκεανό” μπροστά στα συνολικά ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>