Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12την απέρριψαν απότι κατάλαβα γιατί ήθελαν να δουν τα οικονομικά όρια, από τις 4500€ στην αρχή με έφτασαν στις 15500€ σταδιακά παίρνοντας κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και ανεβά…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
Minilink

Αύξηση σοκ στις αυτοκτονίες σε Κρήτη, Θράκη, Στερεά Ελλάδα και Αιγαίο λόγω κρίσης!

Το χθεσινό περιστατικό με τον 50χρονο άνδρα που έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου νοσηλευόταν, φαίνεται ότι ήταν ένα από τα δεκάδες περιστατικά αυτοκτονιών που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας εξαιτίας της κρίσης. 

Παρ αυτά η κυβέρνηση δε δείχνει να ευαισθητοποιείται ούτε σε αυτό καθώς όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), πλέον περικόπτονται και οι συντάξεις των ψυχικά ασθενών. 

Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την Υπουργική απόφαση που προβλέπει να παρακρατείται η σύνταξη των ψυχικά πασχόντων, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν τα μέλη του, έχει καταγραφεί αύξηση των αυτοκτονιών σε Κρήτη, Θράκη και Στερεά Ελλάδα σε ανθρώπους που εμφάνιζαν ψυχικά προβλήματρα.

Για το λόγο αυτό ο Ο ΙΣΑ με τους Ιατρικούς Συλλόγους άλλων  Ευρωπαϊκών χωρών ετοιμάζουν «Χάρτα Υγείας» που θέτει τα όρια  για την προάσπιση της Δημόσια Yγείας και των ευπαθών ομάδων.

Οι ιδιαίτερες ανάγκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση για  τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας  της χώρας  μας ήταν το θέμα της διημερίδας  που  συνδιοργάνωσαν  η Ελληνική Ψυχιατρική  Εταιρία και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι  σε περιόδους κρίσεως έχει παρατηρηθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο του ψαλιδίσματος των συντάξεων, ενώ οι απαιτήσεις σε υπηρεσίες ψυχικής φροντίδας αυξάνονται και οι παροχές μειώνονται εξαιτίας των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες.

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση προβλέπει την παρακράτηση ποσοστού από την σύνταξη όσων ασθενών φιλοξενούνται  στις  δομές ψυχικής υγείας που ξεκινά από 50% και φτάνει το 80%. Οι  επιστήμονες που συμμετείχαν εξέφρασαν την αγανάκτησή   τους για την  πρόθεση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει με τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων τις περικοπές  των δημόσιων δαπανών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας  Γιάννης Γκιουζέπας  αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης στις  υπηρεσίες ψυχικής υγείας καθώς και  στα προβλήματα και στο ρόλο της ψυχιατρικής σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Όπως τόνισε η καλή πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας αυξάνει τη δυνατότητα για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών παθήσεων, γεγονός που αυτή την περίοδο αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η οικονομική κρίση αυξάνει τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών.

Στο πλαίσιο της διημερίδας παρουσιάστηκε  μεταξύ άλλων ερευνητική εργασία των Ο.Γιωτάκο, Γ.Τσουβέλα και Β .Κονταξάκη  για τις αυτοκτονίες  στη χώρα μας. Από τα στοιχεία της μελέτης προέκυψαν τα εξής:

Οι άνδρες εμφάνισαν συστηματικά υψηλότερους δείκτες αυτοκτονιών  σε σύγκριση με τις γυναίκες. Οι υψηλότεροι μέσοι δείκτες αυτοκτονιών εντοπίζονται κατά σειρά στους νομούς Ρέθυμνου ,Ροδόπης και Ζακύνθου.

Σε επίπεδο γεωγραφικών περιφερειών εμφανίζονται κατά σειρά στην Μακεδονία ,τα Ιόνια νησιά και την Κρήτη. Η μεγαλύτερη αύξηση των δεικτών αυτοκτονίας παρατηρήθηκε στις περιφέρειες Κρήτης, Θράκης ,Στερεάς Ελλάδας και νησιών του Αιγαίου. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι  οι δείκτες αυτοκτονιών σχετίζονται αντίστροφα με τον αριθμό των δημόσιων ή ιδιωτικών δομών ψυχικής υγείας .

Στην επίπτωση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων αναφέρθηκαν οι Δ. Αναγνωστόπουλος και  Τ.Σουμάκης.

Ειδικότερα ανέφεραν μεταξύ άλλων  τα εξής:

«Ένα από τα πιο βασικά ψυχικά παράγωγα της κρίσης είναι το γενικευμένο αίσθημα αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Αυτό επηρεάζει ατομικές και ομαδικές κοινωνικές συμπεριφορές των ενηλίκων που διαμορφώνουν ένα αρνητικό περιβάλλον για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη της ευπαθέστερης των κοινωνικών ομάδων που είναι τα παιδιά και οι νέοι».

www.iatropedia.com

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>