Αύξηση της κατανάλωσης κλιματιστικών!

Κρύο, καιρός για… κλιματιστικό! Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η εξέλιξη αποδίδεται τόσο στις κακές καιρικές συνθήκες όσο και στη στροφή των καταναλωτών από το πετρέλαιο θέρμανσης στα κλιματιστικά μηχανήματα.

Οι καταναλωτές προτιμούν τα κλιματιστικά, από το πετρέλαιο θέρμανσης, και αυτή είναι μία τάση που αναμένεται να συνεχισθεί για όσο καιρό ακόμα οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα παραμένουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Επίσης, εξηγείται και από το ότι σε μια πολυκατοικία δύσκολα πλέον υπάρχει συνεννόηση σε μια κοινή «πολιτική» για αγορά πετρελαίου και ανοίγματος του καυστήρα για το κοινό καλοριφέρ.

Έτσι καταφεύγουν αρκετοί στην εύελικτη μορφή θέρμανσης του κλιματιστικού, καθώς είναι ατομικό και πολύ περισσότερο θερμαίνεις μόνο ένα δωμάτιο αν θέλεις. Το πόσο οικονομικό είναι, θέλει αξιολόγηση πάντως…

Η κατανάλωση ηλ. ενέργειας αυξήθηκε κατά 3,58% σε σχέση με πέρυσι και όλη η αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στη ζήτηση από το δίκτυο διανομής, δηλαδή από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς αυτή αυξήθηκε κατά 5,3%. Αντίθετα στο δίκτυο υψηλής τάσης, από το οποίο τροφοδοτούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 5,5%.

Βεβαίως εκτός από τα κλιματιστικά, οι καταναλωτές στρέφονται και στις κλασικές ξυλόσομπες, καθώς η τιμή των καυσόξυλων είναι χαμηλή.

tro-ma-ktiko.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.