Γιατί αργεί το πόρισμα της BlackRock για τις ελληνικές τράπεζες

Ο έλεγχος μπορεί να έχει προχωρήσει, τα «βιβλία» μπορεί να έχουν ξετιναχθεί και οι προθεσμίες μπορεί να έχουν παρέλθει, ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τουλάχιστον, στην Τράπεζα της Ελλάδας δεν είχε φτάσει ακόμα η έκθεση των ελεγκτών της αμερικανικής εταιρίας BlackRock, σχετικά με την κατάσταση του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.

Ο λόγος; Απλώς, επειδή δεν έχει γραφτεί ακόμα ούτε το …πρώτο κεφάλαιο. Στην ΤτΕ, ωστόσο, δεν έχουν λόγους να ανησυχούν. Κανείς δεν αμφιβάλλει για τον επαγγελματισμό της BlackRock και των ανθρώπων της.

Η πιθανότερη αιτία αυτής της καθυστέρησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην τελευταία φάση της ελεγκτικής διαδικασίας, εντάχθηκαν στο πεδίο των στελεχών της εταιρίας και νέα πεδία.

Για παράδειγμα, οι offshore εταιρίες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τους τραπεζικούς ομίλους. Αρχικώς, είχαν εξαιρεθεί, αλλά τελικώς – με παρέμβαση άνωθεν, όπως λέγεται – μπήκαν στο ελεγκτικό αντικείμενο της BlackRock, οπότε απαιτούνται παράταση της προθεσμίας κατάθεσης του πορίσματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή περνάνε από μεγάλη κρίση όλα τα στοιχεία των εν λόγω offshore κι αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της. Κι αυτό γιατί, το τελευταίο διάστημα γράφτηκαν διάφορα και ειπώθηκαν ακόμα περισσότερα σχετικά με το συγκεκριμένο, δημιουργώντας έναν μύθο, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εκτιμάται ότι έως το τέλος του μήνα κι αυτός θα έχει ξεκαθαρίσει, όπως, άλλωστε, τόσοι και τόσοι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και τότε θα φανούν οι αλήθειες και τα ψέματα κι αυτής της ιστορίας.

(πηγή: newscode.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *