Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • gp on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα σας !  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως :  """"Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Πριν λίγες μέρες πρωί πρωί χτύπησε το κουδούνι και με έψαχνε ο... ταχυδρόμος για να μου παραδώσει δύο συστημένα γράμματα. Ουδέποτε στην περιοχή μας τόσα χρόνια ο ταχυδρ…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
  • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, Έκανα τρίτο γραπτό αίτημα προς την Alpha σε κάποιο κατάστημα στις 5/11/18 ζητώντας κούρεμα οφειλής για την πιστωτική μου κάρτα πρώην Citibank και απ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6985161502 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Θ. "Δικ.γραφείονε..." Άμα τους χαρακτηρίζεις "εισπρακτική" , δεν τους αρέσει . Ρίχνεις το "επίπεδό" τους .Ρε τι τραβάμε...Κα…
Minilink

Γιατί η ΝΔ δεν πρέπει να αποκτήσει αυτοδυναμία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ

Η ΝΔ λοιπόν θέλει λέει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εκβιασμούς. Αυτό που πραγματικά θέλει η ΝΔ (ή το όποιο κόμμα) είναι αυτοδυναμία για να κάνει κουμάντο. Θέλει την αυτοδυναμία για να κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι, χωρίς να δώσει λογαριασμό, χωρίς να ρωτήσει τον οποιονδήποτε, χωρίς να ρωτήσει την Βουλή και χωρίς αντίσταση.

Το πρόβλημα στη χώρα μας, όπως σας έχω πει, είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος άρχοντας. Κάνει σχεδόν ό,τι θέλει και κανένας δεν μπορεί να του πει διαφορετικά.

Και δεν είναι μόνο ότι κάνει ό,τι θέλει στην κυβέρνησή του, κάνει και ό,τι θέλει νομοθετικά. Λόγω των διαφόρων δικλίδων εκβιασμού που έχουν ενσωματωθεί στο πολιτικό μας σύστημα (απαιτείται η εμπιστοσύνη της Βουλής για παράδειγμα), η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει “κεφαλοκλείδωμα” στη Βουλή, στον κομματικό μηχανισμό και ουσιαστικά στο νομοθετικό έργο.

Ενθυμίστε τι έχω πει για την ποιότητα της δημοκρατίας που έχουμε στη χώρα μας. Από το 1 έως το 10, εκτιμώ ότι η ποιότητα της δημοκρατίας μας είναι 2, διότι στην χώρα μας εξουσιοδοτείς κάποιον με την ψήφο σου, να κάνει ότι θέλει για 4 χρονιά χωρίς ο πολίτης να έχει τρόπο παρέμβασης στο ενδιάμεσο.

Και όπως σας έχω πει σε προηγούμενο άρθρο (διαβαστε: Η πολυτέλεια της μειοψηφίας ως αιτία του λαϊκισμού), η όποια αντιπολίτευση, όταν είναι αντιπολίτευση, έχει την πολυτέλεια να λαϊκίζει και να λέει ό,τι θέλει, διότι δεν εξαρτάται από αυτήν η έκβαση των πραγμάτων:

“Η κυριότερη αιτία του λαϊκισμού, αυτών που λένε αυτά που λένε, που ψηφίζουν όπως ψηφίζουν και λαϊκίζουν όπως λαϊκίζουν, είναι διότι δεν εξαρτάται η έκβαση των πραγμάτων από την ψήφο τους.

Αν όμως η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία, τότε αναγκαστικά θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ για να σχηματίσει κυβέρνηση (ή και το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ). Και το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να λαϊκίζει (όπως θα έκανε αν ήταν αντιπολίτευση) και να συμμετάσχει στις αποφάσεις και να έχει την ευθύνη των επιλογών της.

Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα σταθερότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, αν πάρει αυτοδυναμία κάποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα (είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ), τότε το ένα θα κάνει ό,τι θέλει και το άλλο θα κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους, διαμαρτυρόμενο τάχα ότι θέλει το συμφέρον του λαού ή τις όποιες άλλες μπούρδες θα ακούγαμε.

Ίσως το πιο θετικό δεδομένο από το γεγονός ότι αναμένεται να μπουν τόσα πολλά κόμματα στην επόμενη Βουλή, είναι το γεγονός ότι αποσπώνται πάρα πολλές ψήφοι από τα δυο μεγάλα κόμματα, κάτι που αναγκαστικά θα τα οδηγήσει σε συγκυβέρνηση.

Μάλιστα, αν είναι δυνατόν στην επόμενη κυβέρνηση να συμμετάσχουν 3 ή και 4 κόμματα συνολικά, το βρίσκω ακόμα πιο θετικό.

Όλα αυτά βέβαια έχουν τη ρίζα τους στο γεγονός ότι το πολιτικό οργανωτικό διάγραμμα της χώρας μας δεν επιτρέπει στη Βουλή να λειτουργεί ανεξάρτητα και να πηγαίνει κόντρα στην εκτελεστική εξουσία, χωρίς να πέφτει η όποιο κυβέρνηση και χωρίς να γίνονται αλλεπάλληλες πολιτικές αναμετρήσεις. Έχουν φτιάξει το σύστημα έτσι ώστε κάποιος να είναι ο απόλυτος άρχοντας και κάποιος στο τέλος της ημέρας να κάνει το απόλυτο κουμάντο.

Και μέχρι να αποκτήσουμε ένα πολιτικό σύστημα όπου, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός της εκτελεστικής από την νομοθετική εξουσία, εκτιμώ ότι η συγκυβέρνηση 2, 3 ή ακόμα και 4 κομμάτων είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε, στο όνομα της σταθερότητας και του να μην κάνει κανένας ό,τι θέλει με το έτσι θέλω, όποτε το θέλει.

Για παράδειγμα, δεν θα μπορούν να περάσουν ξαφνικά και από το πουθενά εκατοντάδες τροπολογίες χωρίς κανένας να μπορεί να κάνει τίποτα.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που μας έχουν φέρει έως εδώ και όχι οι πολυκομματικές.

Αρνητικό βέβαια είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μικρά κόμματα αποτελούν εστίες λαϊκισμού χωρίς καμιά λογική σκέψη, αλλά ανάμεσα στα μικρά κόμματα, υπάρχει ένα μικρο κόμμα (που θα μπει στη Βουλή) με υπεύθυνο πολιτικό λόγο που κρατά μια υπεύθυνη στάση και θα μπορούσε να συμβάλει θετικά σε αυτές τις δύσκολες πολιτικές συγκυρίες της πατρίδας μας.

Προσοχή λοιπόν τι θα ψηφίστε, διότι η ψήφος σας είναι πολύ σημαντική σε αυτές τις εκλογές. Η ισορροπία δυνάμεων της επόμενης Βουλής θα κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης που, θα κάνει ό,τι θέλει και μιας πολυκομματικής κυβέρνησης, που δεν θα είναι αναγκαστικά αρεστή στο λαό (διότι οι αποφάσεις που απαιτούνται είναι δύσκολες), αλλά τουλάχιστον δεν θα κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι και θα υπάρχει ισορροπία στις αποφάσεις με μειωμένες εστίες λαϊκισμού και ανευθυνότητας.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>