Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
Minilink

Γιατί η ελληνική τραγωδία δεν θα ολοκληρωθεί στο PSI+ και στην νέα δανειακή σύμβαση των 130 δις ευρώ; Οι περιπέτειες της Ελλάδος τώρα ξεκινούν….

Η επικρατούσα αίσθηση η οποία ναι μεν δεν έχει παγιοποιηθεί αλλά εμφανίζει πολλούς θιασώτες είναι ότι άπαξ και εγκρίθηκε   η νέα δανειακή σύμβαση, άπαξ και ολοκληρωθεί το PSI+ ανεξαρτήτως αν θα υπάρξει επιλεκτική χρεοκοπία ή όχι τα δύσκολα για την Ελλάδα έχουν παρέλθει και είναι θέμα χρόνου να επέλθει η σταθεροποίηση και μελλοντικά η ανάκαμψη της οικονομίας.

Κοινώς μετά την έγκριση του νέου μνημονίου η Ελλάδα διασώζεται και ότι τα χειρότερα είναι πίσω.
Στους τραπεζικούς κύκλους τρέφεται αυτή η ελπίδα δηλαδή μετά την έγκριση  της νέας δανειακής σύμβασης να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία.
Όμως δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την άποψη με αυτή την παραδοχή.
Μερίδα πιο απαισιόδοξων για την πορεία της χώρας τραπεζιτών αναφέρει ότι «για να προβλέψουμε πως μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα αρκεί να ανατρέξουμε στο πρώτο μνημόνιο το μνημόνιο 1.
Με βάση αυτό η Ελλάδα είχε δεσμευτεί να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις και να προωθήσει μια πλειάδα μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα μέσω μιας φοροεισπρακτικής τακτικής να βελτιώσει την εικόνα των ελλειμμάτων.
Το μοντέλο αυτό και από την πλευρά του σχεδιασμού της Τρόικα δηλαδή και από την πλευρά της εφαρμογής της Ελλάδος απέτυχε.
Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν σοβαρές ελπίδες ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του νέου μνημονίου.
Βέβαια σε αντίθεση με το παρελθόν η Ελλάδα θα έχει υποστεί μια απομείωση στο χρέος τουλάχιστον 100 δις ευρώ προφανώς τεράστια  ελάφρυνση για το δυσθεώρητο χρέος»
Όμως κατά την άποψη ορισμένων τραπεζιτών τα χειρότερα θα διαφανούν σύντομα «η Ελλάδα δεν θα φανεί συνεπής των υποχρεώσεων της και τότε η Γερμανία θα προχωρήσει στο πραγματικό της σχέδιο, haircut 100% στο χρέος, επιτροπεία στην Ελλάδα και αν και αυτή η συνταγή δεν πετύχει τότε θα τεθεί το δίλλημα η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ή όχι στο ευρώ»
Δεν υπάρχει ορθολογιστής έλληνας που να θέλει επιστροφή στην δραχμή.
Η επιστροφή στην δραχμή απαιτεί σχεδιασμό ετών και προφανώς τέτοιο σενάριο δεν παίζει θα ήταν κοινωνικά και οικονομικά μεγάλο στρατηγικό και ιστορικό λάθος.
Οι τράπεζες δεν διασώζονται όμως μέσω του ΤΧΣ και οι τραπεζικές μετοχές και το ΧΑ που λειτουργούν ως προεξοφλητικός μηχανισμός δεν θα αντιδράσουν θετικά;
Στην ερώτηση αυτή οι τραπεζίτες συμφωνούν βραχυχρόνια ναι η αγορά θα κινηθεί με τακτική προεξόφλησης της διάσωσης των τραπεζών.
Στην πορεία θα διαπιστωθεί ότι κανείς δεν έχει διασωθεί ότι όλα είναι στον αέρα και πάλι θα ξεκινήσει η απαξίωση»

Το συμπέρασμα

Η Ελληνική τραγωδία δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται σύντομα.
Η πολυαναμενόμενη κάθαρση στην οποία κατέληγε κάθε αρχαία τραγωδία δεν διαφαίνεται ακόμη στην Ελλάδα.
Το ελληνικό χρέος θα συνεχίζει να παραμένει μη διαχειρίσιμο.
Με όρους αγοράς η άνοδος θα συνεχιστεί βραχυχρόνια άρα το ΧΑ και οι τραπεζικές μετοχές θα ενδείκνυνται για trading.
Ωστόσο άπαξ και είναι άγνωστη η τύχη της χώρας παραμένει άγνωστο αν η άνοδος που συντελείται θα αφομοιωθεί και θα διατηρηθεί ή θα επιστρέψει εν καιρώ ο ίδιος προβληματισμός για την τύχη της χώρας.

www.bankingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>