Γιατί τα μικρότερα κόμματα δεν μιλάνε για απλή αναλογική;

Το άρθρο αυτό είναι μια απάντηση σε σχόλιο του φίλου του blog Χρήστου Τσιρώνη από την Πιερία.
Φίλε Χρήστο,
Τα μικρότερα κόμματα δεν μιλάνε για τον εκλογικό νόμο και ιδίως για πάγια θέσπιση απλής αναλογικής, γιατί δεν χάνουν πολλά πράγματα με τον ισχύοντα νόμο Παυλόπουλου, τουναντίον κερδίζουν περισσότερα.
Συγκεκριμένα:….

 

Μετά την αφαίρεση του bonus των 50 εδρών, για τις υπόλοιπες 250 ισχύει η απλή αναλογική. Αυτό είναι το δώρο των κομμάτων εξουσίας στα μικρότερα κόμματα. Όταν για παράδειγμα ένα μικρό κόμμα παίρνει 5%, με απλή αναλογική θα έπαιρνε 15 βουλευτές στους 300. Τώρα παίρνει 13 βουλευτές στους υπόλοιπους 250. Επομένως δεν συμφέρει στο μικρό κόμμα να κάνει φασαρία για 2 βουλευτές και να ενοχλήσει τις αυτοδυναμίες των κομμάτων εξουσίας, δεν κερδίζει πολλά πράγματα.
Αντίθετα, τώρα όπως έχουν τα πράγματα, έχει εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση και την ασφάλεια της μη συμμετοχής σε συγκυβέρνηση που θα το διέλυε, όπως έπαθε ο ΛΑΟΣ που καταλήφθηκε από μικρομεγαλισμό. Έχει λοιπόν, το κάθε μικρό κόμμα και ιδιαίτερα τα λεγόμενα αριστερά,  στήσει το μαγαζάκι του, πουλάει προστασία σε εργαζόμενους και κατατρεγμένους και κάνει παιχνίδι σε άλλες μορφές εξουσίες, π.χ. καθηγητικά κατεστημένα στα κρατικά πανεπιστήμια (γι’ αυτό δεν θέλει να αλλάξει το status), ΜΜΕ κ.λ.π. Τρώει δηλαδή με δέκα μασέλες από το υστέρημα του λαού πουλώντας κοινωνικές ευαισθησίες και συνδικαλιστικές προστασίες, αποφεύγοντας να συγκυβερνήσει, όπως θα ήταν υποχρεωμένο σε περίπτωση απλής αναλογικής και να οδηγηθεί αυτό και όλα τα λαμόγια του στον αποτεφρωτήρα της ιστορίας.
Επομένως, δεν μπορούμε να περιμένουμε λύση δημοκρατίας στο θέμα αυτό από τα μικρότερα κόμματα, ούτε φυσικά από τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που είναι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του κράτους. Εξάλλου τα μέχρι τώρα μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) απειλούν τα μικρότερα, πως αν επιμείνουν σε απλή αναλογική, τότε θα ανεβάσουν το όριο εισόδου στη Βουλή στο 5% ή στο 10%, οπότε τα πετάνε απέξω. Όλα έχουν στηθεί τέλεια.

Τη λύση θα πρέπει να την δώσουν απλοί συνειδητοποιημένοι πολίτες, αλλιώς η όλη υπόθεση δεν έχει πάτο. Έχει μόνο εξαθλίωση και αυτοκτονίες.

hassapis-peter.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.