ΔΝΤ: ενέκρινε τα 28 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διενούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε την Πέμπτη το νέο τετραετές πρόγραμμα των 28 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα το οποίο υπάγεται στην κατηγορία της Διευρυμένης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (EFF).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ η έγκριση του νέου προγράμματος επιτρέπει την άμεση εκταμίευση της πρώτης δόσης των 1,65 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει 17 δόσεις των 1,65 δισ. ευρώ για κάθε τρίμηνο ως και το 2015. Το Διοικητικό Συμβούλιο ακύρωσε πάράλληλα το τριετές πρόσγραμμα του πρώτου μνημονίου που υπογράφηκε το Μάιο του 2010.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, η κυρία Λαγκάρντ ενημέρωσε το Eurogroup της Περασμένης Δευτέρας ότι «αναμένεται να προστεθούν και άλλα 8,2 δισ. ευρώ προερχόμενα από το ΔΝΤ» και τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το 2015 «πέραν δηλαδή της περιόδου του προγράμματος». Αυτό σημαίνει ότι πρόγραμμα του ΔΝΤ θα είναι τετραετές, και ότι πέραν των 12 τριμηνιαίων δόσεων των 1,65 δισ. ευρώ για την τριετία 2012-2014 (σύνολο 19,8 δισ. ευρώ) θα περιλαμβάνει και τέσσερις δόσεις των 1,65 δισ. ευρώ για το 2015, συν μια επιπλέον, 17η δόση, των 1,65 δισ. ευρώ με την οποία συμπληρώνεται το πακέτο των 28 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του Ταμείου ο κ. Τόμσεν αναφέρεται στην έκθεση του σε σειρά «κινδύνων» που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το νέο πρόγραμμα και αφορούν κυρίως το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν το Ταμείο παραπέμπει σε διαβεβαιώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι θα στηρίξει την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό ως το 2015. Η έκθεση δίνει, τέλος, μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και δεν αναφέρεται σε νέες αυξήσεις φορολογικών συντελεστών.

www.tovima.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.