Δήλωσαν ανύπαρκτα αυθαίρετα για τακτοποίηση

Το υπουργείο έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή δορυφορικές φωτογραφίες από το σύνολο της Μυκόνου και της Σαντορίνης και από τις οικιστικές περιοχές της Ρόδου

Να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων επιχείρησαν αρκετοί πολίτες, οι οποίοι εντάχθηκαν σ΄ αυτή, χωρίς να υπάρχει το κτίσμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χθες παρουσίασε τους χάρτες με τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί για να τακτοποιηθούν, το υπουργείο είναι σε θέση πια να γνωρίζει όλες τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί μετά τον Ιούλιο και ήδη έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη προκειμένου να κατεδαφιστούν, ενώ έχει παγώσει η κατασκευή τους.

«Για πρώτη φορά έχουμε εικόνα για ένα νησί – αυτό το νησί τυχαίνει να είναι η Μύκονος. Σε χάρτη αποτυπώνονται τα δηλωμένα αυθαίρετα. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε πού σε ένα δάσος έχει χτιστεί αυθαίρετο και έτσι μπορούμε να πάμε και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια του νόμου, εφόσον μέσα στα δάση απαγορεύονται τα αυθαίρετα», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Το υπουργείο έχει στα χέρια του, αυτή τη στιγμή δορυφορικές φωτογραφίες από το σύνολο της Μυκόνου και της Σαντορίνης και από τις οικιστικές περιοχές της Ρόδου. Οι χάρτες θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες και έτσι θα έχουμε μια εικόνα του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής Επικράτειας. «Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό για να κάνουμε πράξη ότι βάζουμε «κόκκινη γραμμή» στην αυθαιρεσία» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και σύμφωνα με τον υπουργό, έτσι θα διευκολυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών και ο εντοπισμός μελλοντικών αυθαιρέτων.

Έως σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 300.000 φάκελοι για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων, από αυτούς για τους 38.429 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τα αυθαίρετα σε όλη τη χώρα εκτιμάται ότι ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο. Η διαδικασία για την τακτοποίησή τους λήγει στο τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ, τα έσοδα από την καταβολή του παραβόλου και του ειδικού προστίμου έχουν φθάσει τα 400.000.000 ευρώ.

www.boreia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.