Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία για την άρση απορρήτου των πολιτικών

Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία των 90 βουλευτών, με την οποία προτεινόταν η άρση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτικών προσώπων κατά τις έρευνες των κρατικών οργάνων για την περιουσιακή τους κατάσταση και οικονομική τους δραστηριότητα. Η τροπολογία συζητήθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την επίσπευση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου, όπως σημειώθηκε, απ’ την εκεί συζήτηση να προκύψει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, αντί να υιοθετήσει μια τροπολογία συνταχθείσα «εν θερμώ».

«Βρισκόμαστε υπό το άγρυπνο βλέμμα των πολιτών που απαιτούν μεγαλύτερη διαφάνεια. Πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε, όταν ελέγχονται δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων, να μην ισχύουν οι διατάξεις αυτές» υποστήριξε ο Χάρης Καστανίδης.

«Δεν πιστεύω πως πρέπει να νομοθετούμε εν θερμώ» ήταν η απάντηση του Μ. Παπαϊωάννου. «Υπήρξε ένα ατυχές γεγονός που προκάλεσε θλίψη σε όλους μας, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ και την ολομέτωπη επίθεση των μέσων ενημέρωσης κατά της πολιτικής και των πολιτικών που γίνεται αυτές τις μέρες. Ας μας απαντήσουν όλοι αυτοί οι κύριοι, “μετά την πολιτική τι;”» επεσήμανε.

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι ο υφιστάμενος νόμος για τη διερεύνηση του ύποπτου πολιτικού χρήματος χρειάζεται συμπλήρωση – αλλά κάτι τέτοιο «πρέπει να αποτελέσει δημιουργική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ώστε να καταλήξουμε σε κάτι ολοκληρωμένο, σοβαρά και υπεύθυνα».

«Πράγματι η Βουλή δεν πρέπει να νομοθετεί εν θερμώ, αλλά η προσπάθεια πολλών συναδέλφων ήταν ευγενής. Η ανάγκη τους όμως να αποδείξουν πως δεν είναι όλοι ίδιοι και απατεώνες, οδηγεί στην υπερβολή: Ό,τι και να κάνουν οι βουλευτές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεισθεί η κοινή γνώμη για οτιδήποτε» σημείωσε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Υπέρ μιας άμεσης υπερψήφισης της τροπολογίας εμφανίστηκε ωστόσο ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας. «Μπορούμε να πούμε πως δεν προστατεύονται από τον υφιστάμενο νόμο οι περιπτώσεις περιουσιακής κατάστασης των προσώπων που έχουν αιρετά αξιώματα, γιατί αυτό επιβάλλει – και αυτονόητα το επιβάλλει – η λογική των θεσμών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

«Πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες κι επιτέλους να μην φοβηθούμε να είναι ξεκάθαρη η θέση μας απέναντι στην κοινωνία» παρατήρησε ο Θ.Πλεύρης (ΛΑΟΣ). «Η πλήρης διαφάνεια είναι ώριμο αίτημα» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσας. «Ας δεχθώ τη λογική ότι δεν χρειάζεται να νομοθετήσουμε σήμερα εν θερμώ, αλλά το αίτημα είναι ώριμο».

tvxs.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία για την άρση απορρήτου των πολιτικών

 • 02/03/2012, 12:29
  Permalink

  «Υπήρξε ένα ατυχές γεγονός που προκάλεσε θλίψη σε όλους μας, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ και την ολομέτωπη επίθεση των μέσων ενημέρωσης κατά της πολιτικής και των πολιτικών που γίνεται αυτές τις μέρες. Ας μας απαντήσουν όλοι αυτοί οι κύριοι, “μετά την πολιτική τι;”» επεσήμανε.

  Βάζω το σκοινί. Ποιός βάζει το σαπούνι? (όχι ότι είναι και απαραίτητο)

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.