Δεν πλήρωσες το τέλος ακινήτων; Θα κατασχέσουν λογαριασμούς και ακίνητα

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η εγκύκλιος που έστειλε το βράδυ της Παρασκευής το υπ. Οικονομικών σε όλες τις εφορίες για το πώς θα γίνεται η ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών, μια μέρα μετά μάλιστα την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ με την οποία το τέλος των ακινήτων κρίνεται νόμιμο ως προσωρινό αλλά και την ετυμηγορία ότι είναι παράνομη η διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο του Mega, για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, οι έφοροι θα μπορούν να μειώνουν τις δόσεις και το ύψους του φόρου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο: «αφού περάσουν 120 μέρες από την λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή του φόρου, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.»

Για όσους όμως από την άλλη έχουν την δυνατότητα αλλά παρόλ’ αυτά δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και για όσους έχουν κάνει αίτηση εξαίρεσης αλλά κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αποκάλυψε ο Ant1 και αναφέρει το star.gr, ετοιμάζεται νέα εγκύκλιος η οποία θα προβλέπει ότι θα δίνουν περιθώριο 120 ημερών για την εξόφληση του τέλους όμως όταν περάσουν αυτές οι μέρες το ληξιπρόθεσμο χρέος θα πηγαίνει στην εφορία. Από εκεί θα κινούνται διαδικασίες που θα φτάνουν μέχρι και την κατάσχεση λογαριασμών, μισθοδοσίας και ακινήτων.

www.tsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *