Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Παύλος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6953034677 Mellon
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
  • Ανώνυμος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
Minilink

Δεν υπάρχει credit event για τα ελληνικά CDS, λέει η ISDA

Δεν υπάρχει περίπτωση «credit event» σε ό,τι αφορά στο ελληνικό χρέος, αποφάσισε ομόφωνα η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ύστερα από τα δύο αιτήματα που είχαν κατατεθεί σχετικώς στην Ένωση.

Όπως αποφάνθηκε η ISDA, δεν υπάρχει περίπτωση ενεργοποίησης των CDS με την εισαγωγή των CACs στα ελληνικά ομόλογα, ενώ επισημαίνει ότι με την απόφασή της αυτή ουσιαστικά απαντά και στα δύο αιτήματα που είχαν διατυπωθεί στην ιστοσελίδα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την Ελλάδα ήταν ομόφωνη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πρώτο αίτημα που υποβλήθηκε αφορούσε στο εάν οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων είναι πλέον subordinated (χαμηλότερης προτεραιότητας) σε σχέση με την ΕΚΤ και με συγκεκριμένες εθνικές κεντρικές τράπεζες, των οποίων τα ομόλογα αποκτήθηκαν από την ελληνική δημοκρατία πριν από την εφαρμογή της νέας ελληνικής νομοθεσίας, και εάν αυτή η «υποβάθμιση» αποτελεί restructuring credit event.

Η επιτροπή της ISDA (EMEA DC) αποφάνθηκε ομοφώνως ότι το συγκεκριμένο ερώτημα δεν ικανοποιεί κανένα από τα σκέλη του προσδιορισμού του subordination όπως έχει οριστεί από την ISDA το 2003 και επομένως δεν έχει λάβει χώρα ένα restructuring credit event.

Το δεύτερο υποβληθέν ερώτημα αφορούσε στο εάν υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής δημοκρατίας και των ιδιωτών πιστών της Ελλάδας η οποία να συνιστά restructuring credit event.

Η EMEA DC αποφάνθηκε ότι δεν έχει εν γνώσει της κανένα στοιχείο για μια συμφωνία η οποία να ανταποκρίνεται σε ό,τι η ίδια προσδιορίζει ως restructuring credit event με βάση τα όσα έχει η ίδια διαθέσιμα, και για αυτό αποφάσισε ομοφώνως ότι δεν έχει συμβεί ένα τέτοιο event.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η κατάσταση στην ελληνική δημοκρατία εξελίσσεται ακόμη και οι σημερινές αποφάσεις δεν επηρεάζουν το δικαίωμα ή την ικανότητα άλλων συμμετεχόντων της αγοράς να υποβάλουν περαιτέρω ερωτήματα στην EMEA DC σχετικά με την ελληνική δημοκρατία ούτε αποτελεί έκφραση της άποψης του οργανισμού για το εάν ένα credit event θα μπορούσε να συμβεί αργότερα, καθώς περαιτέρω στοιχεία γίνονται διαθέσιμα.

Τις (ομόφωνες) αποφάσεις της Επιτροπής έλαβαν οι Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase Bank, Morgan Stanley, UBS, BNP Paribas, Societe Generale, Citadel Investment Group, D.E. Shaw Group, BlueMountain Capital, Elliott Management Corporation, PIMCO.

www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>