Δημόσιο : Έρχονται και άλλα μηδενικά εκκαθαριστικά

Τελευταία ενημέρωση την 18 Φεβ 2012 — 11:44

Πριν από ένα μήνα, έζησαν το απόλυτο σοκ: πήραν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τις αποδοχές τους και είδαν μισθό δεκαπενθήμερου με 2, 10, 20, 50, ακόμα και με μηδέν ευρώ. Οι μειώσεις στους μισθούς τους ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου και εκλήθησαν στις αποδοχές δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου να πληρώσουν αναδρομικά για τις μειώσεις δυόμισι μηνών, πλέον της αυξημένης παρακράτησης και της προπληρωμής σε δόσεις της ετήσιας εισφοράς.

Πρόκειται, μάλιστα, για περιπτώσεις νοικοκυριών με στεγαστικά δάνεια και πλήθος άλλων υποχρεώσεων στην πλάτη τους, τις οποίες δεν μπορούν να αποπληρώσουν με τόσο χαμηλά ποσά στην τσέπη τους.

Ο λόγος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, πολλοί εκ των οποίων δεν αποκλείεται να ζήσουν ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Το μνημόνιο είναι ξεκάθαρο:

Η κυβέρνηση δεσμεύεται, και μάλιστα πριν από την εκταμίευση της βοήθειας, να εκδώσει «υπουργικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου σε όλα τα σχετικά νομικά πρόσωπα και καθιέρωση νομοθετικών προβλέψεων για τους τρόπους ανάκτησης των επιπλέον καταβληθεισών αποδοχών για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2011 και μετά».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως θα πρέπει να βρεθεί η μέθοδος, ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να δώσουν πίσω χρήματα, που έχουν ήδη λάβει, από το Νοέμβριο και μέχρι την ημέρα της εφαρμογής του μέτρου. Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, αντί να πληρώσουν εφάπαξ αναδρομικά τις μειώσεις τεσσάρων και πλέον μηνών, αυτές να καταμεριστούν στους μισθούς, που θα απομένουν για το υπόλοιπο του έτους.

24h NewsRoom

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Δημόσιο : Έρχονται και άλλα μηδενικά εκκαθαριστικά”

  1. Είμαι περίεργος, σε λίγο που θα κόψουμε και τα τηλέφωνα για οικονομία, πως θα μας ψάχνουν οι εισπρακτικές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.