Δημόσιο : Έρχονται και άλλα μηδενικά εκκαθαριστικά

Πριν από ένα μήνα, έζησαν το απόλυτο σοκ: πήραν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τις αποδοχές τους και είδαν μισθό δεκαπενθήμερου με 2, 10, 20, 50, ακόμα και με μηδέν ευρώ. Οι μειώσεις στους μισθούς τους ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου και εκλήθησαν στις αποδοχές δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου να πληρώσουν αναδρομικά για τις μειώσεις δυόμισι μηνών, πλέον της αυξημένης παρακράτησης και της προπληρωμής σε δόσεις της ετήσιας εισφοράς.

Πρόκειται, μάλιστα, για περιπτώσεις νοικοκυριών με στεγαστικά δάνεια και πλήθος άλλων υποχρεώσεων στην πλάτη τους, τις οποίες δεν μπορούν να αποπληρώσουν με τόσο χαμηλά ποσά στην τσέπη τους.

Ο λόγος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, πολλοί εκ των οποίων δεν αποκλείεται να ζήσουν ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Το μνημόνιο είναι ξεκάθαρο:

Η κυβέρνηση δεσμεύεται, και μάλιστα πριν από την εκταμίευση της βοήθειας, να εκδώσει «υπουργικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου σε όλα τα σχετικά νομικά πρόσωπα και καθιέρωση νομοθετικών προβλέψεων για τους τρόπους ανάκτησης των επιπλέον καταβληθεισών αποδοχών για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2011 και μετά».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως θα πρέπει να βρεθεί η μέθοδος, ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να δώσουν πίσω χρήματα, που έχουν ήδη λάβει, από το Νοέμβριο και μέχρι την ημέρα της εφαρμογής του μέτρου. Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, αντί να πληρώσουν εφάπαξ αναδρομικά τις μειώσεις τεσσάρων και πλέον μηνών, αυτές να καταμεριστούν στους μισθούς, που θα απομένουν για το υπόλοιπο του έτους.

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δημόσιο : Έρχονται και άλλα μηδενικά εκκαθαριστικά

 • 18/02/2012, 11:45
  Permalink

  Είμαι περίεργος, σε λίγο που θα κόψουμε και τα τηλέφωνα για οικονομία, πως θα μας ψάχνουν οι εισπρακτικές!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.