Διαταγή πληρωμής και ανακοπή

Γράφει ο Begar

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία, κατά πόσο κάποιος οφειλέτης που δεν έχει περιουσία στο όνομά του θα πρέπει, όταν του επιδοθεί διαταγή πληρωμής, να την αγνοήσει ή να απευθυνθεί σε δικηγόρο για άσκηση ανακοπής.

Οι απόψεις διίστανται και μάλιστα υπάρχουν και απόψεις, εκφρασμένες από δικηγόρους, ότι στην περίπτωση μη ύπαρξης περιουσίας, δεν απαιτείται η άσκηση ανακοπής.

Εγώ νομικός δεν είμαι, αλλά ακολουθώ μια παροιμία που λέει: “για να έχεις καλή τύχη, μην αφήνεις τίποτα στην τύχη“.

Με λίγα λόγια, τάσσομαι υπέρ της άσκησης ανακοπής, ανεξάρτητα από την ύπαρξη περιουσίας.

Θα με ρωτήσετε γιατί.

Απλούστατα, στη χώρα που ζούμε, έχει αποδειχθεί ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της οικονομικά ισχυρής ολιγαρχίας και δεν δίνουν δεκάρα για το λαό. Άρα, σε κάθε στιγμή, μπορούν να νομοθετήσουν και να φέρουν σε πολύ δυσχερή θέση έναν οφειλέτη, ο οποίος άφησε μια διαταγή πληρωμής στην τύχη της και αυτή απέκτησε ισχύ δεδικασμένου.

Μπορεί σήμερα να λέμε ότι δεν ισχύει προσωποκράτηση για χρέη ή ότι ο μισθός και η σύνταξη δεν κατάσχονται, αλλά κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει αύριο, λαμβάνοντας υπόψη τι τομάρια μας κυβερνούν.

Γι’ αυτό, επαναλαμβάνω, τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της άσκησης ανακοπής, ανεξάρτητα από την ύπαρξη περιουσίας.

daneiakartes.info


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

20 σκέψεις σχετικά με το “Διαταγή πληρωμής και ανακοπή

 • 13/03/2012, 13:08
  Permalink

  Συμφωνώ!

  Η στρατηγική είναι, αναμονή και προετοιμασία έως ότου έρθει ΔΠ, μετά επίθεση και ακύρωσή της! Όχι αγωγές κατά τραπεζών, διότι ξυπνούν άλλα αντανακλαστικά του συστήματος …

  Σχολιάστε
 • 13/03/2012, 13:16
  Permalink

  Όταν όμως το ποσό είναι υπερβολικά μεγάλο τότε ίσως είναι καλές οι αγωγές διότι στο Πρωτοδικείο δεν είναι εύκολα πάντα τα snacks όπως στο Ειρηνοδικείο.

  Σχολιάστε
  • 13/03/2012, 13:18
   Permalink

   Snack είναι ΜΟΝΟ οι πιστωτικές και τα καταναλωτικά.

   Για τις παραμέτρους των στεγαστικών και επαγγελματικών, μπορούμε να μιλάμε μέχρι αύριο! Γι’ αυτό υπάρχουν, και τους διαλέγουμε, οι καλοί δικηγόροι!

   Σχολιάστε
  • 13/03/2012, 13:19
   Permalink

   Να στο δώσω να το καταλάβεις με απλά λόγια.

   Όσο πάς κάθε μέρα στο σούπερμάρκετ και κλέβεις ένα κουτί κρουασάν, δεν πολυασχολείται μαζί σου κανένας.

   Την πρώτη μέρα που θα πας να κλέψεις τα λεφτά απο το ταμείο, θα σε πηδήξουν παρέα Διευθυντής, security, αστυνομία, δικαστικό σύστημα.

   Βάλε στη θέση της ανακοπής τα κρουασάν και στη θέση της αγωγής το ταμείο.

    

   Σχολιάστε
 • 13/03/2012, 13:35
  Permalink

  Όχι όλα τα καταναλωτικά. Αν έχεις για παράδειγμα καταναλωτικό 56000 τότε είναι λίγο πιο δύσκολη η ανακοπή.Κάποιος  φίλος από το blog δε το έλεγε που υπήρχε de facto δικόγραφο από την τρισκατάρατη? Αν θυμάμαι και καλά.Και προσημείωσαν το ακίνητο της μητέρας του που ήταν εγγυήτρια?

  Σχολιάστε
  • 13/03/2012, 13:39
   Permalink

   Αγαπητέ φίλε το αποτέλεσμα της εκδίκασης της ανακοπής είναι ανεξάρτητο από το ποσό.

   Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο εμπεριστατωμένα θα παρουσιάσει ο δικηγόρος σου την υπόθεσή του στο δικαστήριο.

   Γι’ αυτό και θα δεις οφειλέτες να χάνουν ανακοπές για 3-4 χιλιάρικα, ενώ αλλού θα δεις οφειλέτες να ακυρώνουν στο σύνολο ΔΠ για 50 και 70 χιλιάρικα. Έτσι απλά.

   Να θυμάσαι πάντα, ότι το καλό πήδημα δεν εξαρτάται από το κρεβάτι. από την πουτάνα εξαρτάται.

    

   Σχολιάστε
   • 13/03/2012, 13:42
    Permalink

    γκουχ,γκουχ,begar….γκουχ,γκουχ,γκουχγυναικαειναι…γκουχ,γκουχοαγις65….γκουχ…

    α στα διαλα,πνιγηκα πρωϊνιατικα!! 

    Σχολιάστε
    • 13/03/2012, 13:45
     Permalink

     Και τι αν είναι γυναίκα; Στο νηπιαγωγείο είμαστε ή τους πουριτανούς παριστάνουμε;

     Εδώ κοιτάμε πως να αμυνθούμε εναντίον των κλεφταράδων.

     Σχολιάστε
     • 13/03/2012, 13:48
      Permalink

      οχι καλε
      εγω το σχολισα ως προς την προσφωνηση σου!

      ” Αγαπητέ φίλε το αποτέλεσμα…”

      γκε-γκε?    🙂 

      Σχολιάστε
      • 13/03/2012, 13:50
       Permalink

       Ας τα σάπια.

       Αλλά, αφού το έθεσες έτσι, αλλάζω την απάντησή μου:

       Αγαπητή φίλη,  το αποτέλεσμα της εκδίκασης της ανακοπής είναι ανεξάρτητο από το ποσό.

       Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο εμπεριστατωμένα θα παρουσιάσει ο δικηγόρος σου την υπόθεσή του στο δικαστήριο.

       Γι’ αυτό και θα δεις οφειλέτες να χάνουν ανακοπές για 3-4 χιλιάρικα, ενώ αλλού θα δεις οφειλέτες να ακυρώνουν στο σύνολο ΔΠ για 50 και 70 χιλιάρικα. Έτσι απλά.

       Να θυμάσαι πάντα, ότι το καλό πήδημα δεν εξαρτάται από το κρεβάτι. από την πουτάνα εξαρτάται.

       Σχολιάστε
 • 13/03/2012, 13:42
  Permalink

    Συμφωνώ , όπως το λέει και η παροιμία , φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά , και κάλιο γαιδουρόδενε παρά γιαιδουρογύρευε
  Είναι προφανές ότι το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος δεν είναι τίποτε αλλο από μια απλή αντικατάσταση του κοτζαμπαση και του Πασά που ήταν σε αυτο τον τόπο επί τουρκοκρατίας και συμπεριφέρεται στον κόσμο πολύ απλά λές και είναι ο σκλάβος-ραγιάς, και αυτός ,δυστυχώς  πολλές φορές  συμπεριφέρεται σαν να αποδέχεται αυτό τον ρόλο. Γι αυτό τον λόγο μου λέει ότι η Ελλάδα δεν απαλευθρώθηκε ποτέ απο το ’21, αλλά αυτό ειναι μεγάλο θέμα για συζήτηση και θα το αφήσω.
   

  Σχολιάστε
 • 13/03/2012, 14:56
  Permalink

  Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί η  ΔΠ είναι η καλύτερη λύση εάν και εφόσον την κερδίσει ο δανειολήπτης και όχι να κάνει αγωγή ?

  Σχολιάστε
  • 13/03/2012, 14:59
   Permalink

   ανωνυμε συμφωνω απολυτα μαζι σου αγωγη και παλι αγωγη.ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ .κατι που προφανως το εχουμε ξεχασει ολοι

   Σχολιάστε
  • 13/03/2012, 15:51
   Permalink

   Δεν λέμε όχι στην αγωγή.

   Απλά λέμε ότι με την αγωγή ανοίγεις πόλεμο με την τράπεζα και θέλει κόπο και ιδρώτα. Επειδή οι αγωγές εναντίον τράπεζας είναι ελάχιστες, τις προσέχει και οργανώνει καλά την άμυνά της. Άλλωστε, η επίθεση με αγωγή, δίνει το σήμα στην τράπεζα ότι ξέρεις τι σου γίνεται.

   Αντίθετα, στην ΔΠ, η τράπεζα ακολουθεί την οδό της ρουτίνας, δεδομένου ότι έχει εκδώσει χιλιάδες και μπορείς να την πιάσεις στον ύπνο. Την ώρα που εκδίδει τη διαταγή πληρωμής εναντίον σου, σε θεωρεί ένα ακόμα από τα εκατομμύρια πρόβατα και ακολουθεί την τυποποιημένη διαδικασία. Όταν όμως πέσει σε περίπτωση ενημερωμένου πελάτη την πατάει. Αν τώρα εξετάσεις, επί του συνόλου ΔΠ, σε πόσες ασκήθηκε ανακοπή και σε πόσες ο οφειλέτης έτρεξε ιδρωμένος να κάνει διακανονισμό (λόγω άγνοιας), μάλλον οι αδαείς βγάζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

    

   Σχολιάστε
 • 13/03/2012, 15:20
  Permalink

  Η γνωμη μου ηταν και εξακολουθει και ειναι η ιδια απο την αρχη των προβληματων μου με τις τραπεζες.Αφου εψαξα και εξακολουθω και ψαχνομαι και αφου εχω δρομολογησει τις δικες μου υποθεσεις εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει χρυση λυση για ολους.Βρειτε δικηγορο που να ξερει τα τραπεζικα και να τον εμπιστευεστε και αφου κανετε και την προσωπικη σας ερευνα ακολουθηστε μια πορεια.Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και ετσι πρεπει να εξεταζετε.Αλλους μπορει να τους συμφερουν οι αγωγες και αλλους οι ανακοπες ή και συνδιασμος των δυο.Κατα περιπτωση και μονο, κατι αλλο εγω το θεωρω λαθος.
   

  Σχολιάστε
  • 13/03/2012, 17:29
   Permalink

   Σοφία, εννοείται ότι έχεις απόλυτο δίκιο και δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο.

   Σχολιάστε
 • 13/03/2012, 17:43
  Permalink

  γεια σας και απο μενα …
  παρακολουθω με μεγαλη ευλαβεια τα οσα λετε εδω και τα βρισκω πολυ ενδιαφερον, και θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις να μου πει, για τι ποσο και πανω η τραπεζα κανει μια ΔΠ? γιατι εγω εχω ενα καταναλωτικο (4000) και με κοπους καταφερα να το φτασω στα 1500 με μια διαφορα οτι οι μηνιαιες μου δοσεις δεν καταβαλονται συνεχομενα (πχ. το 2011 εβαλα 10 απο τις 12 δοσεις) και στο τρεχον ετος συνεχιζω – προς το παρον – να τις καταβαλω κανονικα . .  η τραπεζα μου προτεινε να κανω κανουργια συμβαση δανειου αλλα με την συμβουλη σας το αρνηθηκα. Ελπιζω να μην εγινα κουραστικη…
  φιλικα Αλεξανδρα
   

  Σχολιάστε
  • 13/03/2012, 17:55
   Permalink

   Έχουμε και λέμε:

   1. Ακόμα και αν μετάνιωσες για την σύμβαση που σου πρότειναν και απέρριψες, πηγαίνοντας στην τράπεζα, πάλι θα σου κάνει πρόταση.

   2. Αν όλο σου το χρέος είναι 1500 ευρώ, τότε μάλλον σε συμφέρει να κάνεις ρύθμιση, αλλά χωρίς προσημειώσεις ακινήτων. Γιατί και ανακοπή σε διαταγή πληρωμής να κάνεις, πάλι θα πληρώσεις σχεδόν 800 ευρώ.

   3. Διαταγή πληρωμής μπορεί να βγει για οποιοδήποτε ποσό.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.