Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
 • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΛΑΤΙΝΗΣ on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
 • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
Minilink

Διαταγή πληρωμής και ανακοπή

Γράφει ο Begar

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία, κατά πόσο κάποιος οφειλέτης που δεν έχει περιουσία στο όνομά του θα πρέπει, όταν του επιδοθεί διαταγή πληρωμής, να την αγνοήσει ή να απευθυνθεί σε δικηγόρο για άσκηση ανακοπής.

Οι απόψεις διίστανται και μάλιστα υπάρχουν και απόψεις, εκφρασμένες από δικηγόρους, ότι στην περίπτωση μη ύπαρξης περιουσίας, δεν απαιτείται η άσκηση ανακοπής.

Εγώ νομικός δεν είμαι, αλλά ακολουθώ μια παροιμία που λέει: “για να έχεις καλή τύχη, μην αφήνεις τίποτα στην τύχη“.

Με λίγα λόγια, τάσσομαι υπέρ της άσκησης ανακοπής, ανεξάρτητα από την ύπαρξη περιουσίας.

Θα με ρωτήσετε γιατί.

Απλούστατα, στη χώρα που ζούμε, έχει αποδειχθεί ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της οικονομικά ισχυρής ολιγαρχίας και δεν δίνουν δεκάρα για το λαό. Άρα, σε κάθε στιγμή, μπορούν να νομοθετήσουν και να φέρουν σε πολύ δυσχερή θέση έναν οφειλέτη, ο οποίος άφησε μια διαταγή πληρωμής στην τύχη της και αυτή απέκτησε ισχύ δεδικασμένου.

Μπορεί σήμερα να λέμε ότι δεν ισχύει προσωποκράτηση για χρέη ή ότι ο μισθός και η σύνταξη δεν κατάσχονται, αλλά κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει αύριο, λαμβάνοντας υπόψη τι τομάρια μας κυβερνούν.

Γι’ αυτό, επαναλαμβάνω, τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της άσκησης ανακοπής, ανεξάρτητα από την ύπαρξη περιουσίας.

daneiakartes.info


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

20 Σχόλια Διαταγή πληρωμής και ανακοπή

 • Spiridio

  Συμφωνώ!

  Η στρατηγική είναι, αναμονή και προετοιμασία έως ότου έρθει ΔΠ, μετά επίθεση και ακύρωσή της! Όχι αγωγές κατά τραπεζών, διότι ξυπνούν άλλα αντανακλαστικά του συστήματος …

 • agis65

  Όταν όμως το ποσό είναι υπερβολικά μεγάλο τότε ίσως είναι καλές οι αγωγές διότι στο Πρωτοδικείο δεν είναι εύκολα πάντα τα snacks όπως στο Ειρηνοδικείο.

  • Spiridio

   Snack είναι ΜΟΝΟ οι πιστωτικές και τα καταναλωτικά.

   Για τις παραμέτρους των στεγαστικών και επαγγελματικών, μπορούμε να μιλάμε μέχρι αύριο! Γι’ αυτό υπάρχουν, και τους διαλέγουμε, οι καλοί δικηγόροι!

  • begar

   Να στο δώσω να το καταλάβεις με απλά λόγια.

   Όσο πάς κάθε μέρα στο σούπερμάρκετ και κλέβεις ένα κουτί κρουασάν, δεν πολυασχολείται μαζί σου κανένας.

   Την πρώτη μέρα που θα πας να κλέψεις τα λεφτά απο το ταμείο, θα σε πηδήξουν παρέα Διευθυντής, security, αστυνομία, δικαστικό σύστημα.

   Βάλε στη θέση της ανακοπής τα κρουασάν και στη θέση της αγωγής το ταμείο.

    

 • agis65

  Όχι όλα τα καταναλωτικά. Αν έχεις για παράδειγμα καταναλωτικό 56000 τότε είναι λίγο πιο δύσκολη η ανακοπή.Κάποιος  φίλος από το blog δε το έλεγε που υπήρχε de facto δικόγραφο από την τρισκατάρατη? Αν θυμάμαι και καλά.Και προσημείωσαν το ακίνητο της μητέρας του που ήταν εγγυήτρια?

  • begar

   Αγαπητέ φίλε το αποτέλεσμα της εκδίκασης της ανακοπής είναι ανεξάρτητο από το ποσό.

   Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο εμπεριστατωμένα θα παρουσιάσει ο δικηγόρος σου την υπόθεσή του στο δικαστήριο.

   Γι’ αυτό και θα δεις οφειλέτες να χάνουν ανακοπές για 3-4 χιλιάρικα, ενώ αλλού θα δεις οφειλέτες να ακυρώνουν στο σύνολο ΔΠ για 50 και 70 χιλιάρικα. Έτσι απλά.

   Να θυμάσαι πάντα, ότι το καλό πήδημα δεν εξαρτάται από το κρεβάτι. από την πουτάνα εξαρτάται.

    

   • pardalo tzatziki

    γκουχ,γκουχ,begar….γκουχ,γκουχ,γκουχγυναικαειναι…γκουχ,γκουχοαγις65….γκουχ…

    α στα διαλα,πνιγηκα πρωϊνιατικα!! 

    • begar

     Και τι αν είναι γυναίκα; Στο νηπιαγωγείο είμαστε ή τους πουριτανούς παριστάνουμε;

     Εδώ κοιτάμε πως να αμυνθούμε εναντίον των κλεφταράδων.

     • pardalo tzatziki

      οχι καλε
      εγω το σχολισα ως προς την προσφωνηση σου!

      ” Αγαπητέ φίλε το αποτέλεσμα…”

      γκε-γκε?    🙂 

      • begar

       Ας τα σάπια.

       Αλλά, αφού το έθεσες έτσι, αλλάζω την απάντησή μου:

       Αγαπητή φίλη,  το αποτέλεσμα της εκδίκασης της ανακοπής είναι ανεξάρτητο από το ποσό.

       Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο εμπεριστατωμένα θα παρουσιάσει ο δικηγόρος σου την υπόθεσή του στο δικαστήριο.

       Γι’ αυτό και θα δεις οφειλέτες να χάνουν ανακοπές για 3-4 χιλιάρικα, ενώ αλλού θα δεις οφειλέτες να ακυρώνουν στο σύνολο ΔΠ για 50 και 70 χιλιάρικα. Έτσι απλά.

       Να θυμάσαι πάντα, ότι το καλό πήδημα δεν εξαρτάται από το κρεβάτι. από την πουτάνα εξαρτάται.

 • armoredeagle

    Συμφωνώ , όπως το λέει και η παροιμία , φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά , και κάλιο γαιδουρόδενε παρά γιαιδουρογύρευε
  Είναι προφανές ότι το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος δεν είναι τίποτε αλλο από μια απλή αντικατάσταση του κοτζαμπαση και του Πασά που ήταν σε αυτο τον τόπο επί τουρκοκρατίας και συμπεριφέρεται στον κόσμο πολύ απλά λές και είναι ο σκλάβος-ραγιάς, και αυτός ,δυστυχώς  πολλές φορές  συμπεριφέρεται σαν να αποδέχεται αυτό τον ρόλο. Γι αυτό τον λόγο μου λέει ότι η Ελλάδα δεν απαλευθρώθηκε ποτέ απο το ’21, αλλά αυτό ειναι μεγάλο θέμα για συζήτηση και θα το αφήσω.
   

 • anonimos

  Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί η  ΔΠ είναι η καλύτερη λύση εάν και εφόσον την κερδίσει ο δανειολήπτης και όχι να κάνει αγωγή ?

  • petros1

   ανωνυμε συμφωνω απολυτα μαζι σου αγωγη και παλι αγωγη.ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ .κατι που προφανως το εχουμε ξεχασει ολοι

  • begar

   Δεν λέμε όχι στην αγωγή.

   Απλά λέμε ότι με την αγωγή ανοίγεις πόλεμο με την τράπεζα και θέλει κόπο και ιδρώτα. Επειδή οι αγωγές εναντίον τράπεζας είναι ελάχιστες, τις προσέχει και οργανώνει καλά την άμυνά της. Άλλωστε, η επίθεση με αγωγή, δίνει το σήμα στην τράπεζα ότι ξέρεις τι σου γίνεται.

   Αντίθετα, στην ΔΠ, η τράπεζα ακολουθεί την οδό της ρουτίνας, δεδομένου ότι έχει εκδώσει χιλιάδες και μπορείς να την πιάσεις στον ύπνο. Την ώρα που εκδίδει τη διαταγή πληρωμής εναντίον σου, σε θεωρεί ένα ακόμα από τα εκατομμύρια πρόβατα και ακολουθεί την τυποποιημένη διαδικασία. Όταν όμως πέσει σε περίπτωση ενημερωμένου πελάτη την πατάει. Αν τώρα εξετάσεις, επί του συνόλου ΔΠ, σε πόσες ασκήθηκε ανακοπή και σε πόσες ο οφειλέτης έτρεξε ιδρωμένος να κάνει διακανονισμό (λόγω άγνοιας), μάλλον οι αδαείς βγάζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

    

 • Sophia

  Η γνωμη μου ηταν και εξακολουθει και ειναι η ιδια απο την αρχη των προβληματων μου με τις τραπεζες.Αφου εψαξα και εξακολουθω και ψαχνομαι και αφου εχω δρομολογησει τις δικες μου υποθεσεις εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει χρυση λυση για ολους.Βρειτε δικηγορο που να ξερει τα τραπεζικα και να τον εμπιστευεστε και αφου κανετε και την προσωπικη σας ερευνα ακολουθηστε μια πορεια.Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και ετσι πρεπει να εξεταζετε.Αλλους μπορει να τους συμφερουν οι αγωγες και αλλους οι ανακοπες ή και συνδιασμος των δυο.Κατα περιπτωση και μονο, κατι αλλο εγω το θεωρω λαθος.
   

  • begar

   Σοφία, εννοείται ότι έχεις απόλυτο δίκιο και δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο.

 • alexandraveroia

  γεια σας και απο μενα …
  παρακολουθω με μεγαλη ευλαβεια τα οσα λετε εδω και τα βρισκω πολυ ενδιαφερον, και θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις να μου πει, για τι ποσο και πανω η τραπεζα κανει μια ΔΠ? γιατι εγω εχω ενα καταναλωτικο (4000) και με κοπους καταφερα να το φτασω στα 1500 με μια διαφορα οτι οι μηνιαιες μου δοσεις δεν καταβαλονται συνεχομενα (πχ. το 2011 εβαλα 10 απο τις 12 δοσεις) και στο τρεχον ετος συνεχιζω – προς το παρον – να τις καταβαλω κανονικα . .  η τραπεζα μου προτεινε να κανω κανουργια συμβαση δανειου αλλα με την συμβουλη σας το αρνηθηκα. Ελπιζω να μην εγινα κουραστικη…
  φιλικα Αλεξανδρα
   

  • begar

   Έχουμε και λέμε:

   1. Ακόμα και αν μετάνιωσες για την σύμβαση που σου πρότειναν και απέρριψες, πηγαίνοντας στην τράπεζα, πάλι θα σου κάνει πρόταση.

   2. Αν όλο σου το χρέος είναι 1500 ευρώ, τότε μάλλον σε συμφέρει να κάνεις ρύθμιση, αλλά χωρίς προσημειώσεις ακινήτων. Γιατί και ανακοπή σε διαταγή πληρωμής να κάνεις, πάλι θα πληρώσεις σχεδόν 800 ευρώ.

   3. Διαταγή πληρωμής μπορεί να βγει για οποιοδήποτε ποσό.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>