Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Δικαστές ως υποψήφιοι βουλευτές και ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Ένα από τα πάγια αιτήματα του ελληνικού λαού είναι να γίνει επιτέλους πράξη η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Όλοι γνωρίζουμε πως, αν δεν υπάρξει κάποια στιγμή ελεύθερη και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει περίπτωση να προκόψει ποτέ αυτός ο τόπος. Σήμερα δυστυχώς η ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, δηλαδή από τον αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, επομένως αυτόματαη Δικαιοσύνη γίνεται δέσμια του άρματος της εκτελεστικής εξουσίας.
Πιστεύουμε πως η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τον Αρεοπαγίτη δικαστή κ. Χ. Αθανασίου, δεν συμβάλει προς την κατεύθυνση του λαϊκού αιτήματος για διαχωρισμό της Δικαιοσύνης από τα κόμματα. Μπορεί νομικά να καλύπτεται  αυτή η ενέργεια (εξάλλου τους νόμους και πάλι ο εκάστοτε πρωθυπουργός τους φτιάχνει), αλλά το μήνυμα που εκπέμπει αυτή η ενέργεια προς το υπόλοιπο δικαστικό σώμα και προς τον ελληνικό λαό, κάθε άλλο παρά μήνυμα ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από τα κόμματα δεν είναι.

Και ο ανώτατος δικαστής κ. Αθανασίου, όπως και ο κάθε Έλληνας πολίτης, έχει το δικαίωμα να είναι μέλος ενός κόμματος και να θέλει να γίνει βουλευτής. Όμως, θεωρούμε σωστό ότι θα έπρεπε να γίνει πριν παραίτηση από το αξίωμα του δικαστή και στη συνέχεια να εκτεθεί στην κρίση του λαού με σταυρό προτίμησης, όπως έκανε και ο Ντι Πιέτρο στην Ιταλία και όχι με διορισμό μέσα από κομματικό ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο οποίος θεσμός, έτσι κι αλλιώς είναι αντιδημοκρατικός και θα πρέπει να εκλείψει.

hassapis-peter.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Δικαστές ως υποψήφιοι βουλευτές και ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

  • begar

    Μας είπε το αυτονόητο: ότι δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τους δικαστές και ιδιαίτερα τους ανώτατους.

    Κάνουν ότι και οι αρχισυνδικαλιστές.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>