ΕΣΠΑ: Δυνατότητα κατάσχεσης επιδότησης

Το δικαίωμα κατάσχεσης μέρους ή και του συνόλου της δεύτερης δόσης της κρατικής επιχορήγησης ή κοινοτικής επιχορήγησης επένδυσης ενταγμένης στο ΕΣΠΑ ή στον επενδυτικό νόμο δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα στη διάταξη τονίζεται ότι η προκαταβολή που δίνεται σε έργα του ΕΣΠΑ ή του αναπτυξιακού νόμου είναι διασφαλισμένη, αλλά η εξόφληση της επιδότησης που δόθηκε ή πρόκειται να δοθεί είναι δυνατό να κατασχεθεί και να συμψηφιστεί με ασφαλιστικές ή φορολογικές εισφορές.
Όπως είναι φυσικό, η κατάσχεση ή ο συμψηφισμός θα είναι ίσα με την οφειλή κάθε φορά του επενδυτή.

Στην ίδια διάταξη προβλέπεται και η αύξηση των κινήτρων που δίνονται μέσα από το νέο αναπτυξιακό νόμο 3908/2011 ως εξής:

  • Αυξάνεται από 40% σε 60% το ποσοστό των ενισχυόμενων δαπανών για την κατασκευή επέκταση ή επισκευή κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και των δαπανών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου. Το ποσοστό ενίσχυσης μπορεί να αυξηθεί κατά 10%, φτάνοντας το 70% αν πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Αυξάνεται από 15 εκατ. ευρώ σε 20 εκατ. ευρώ το όριο των προβλεπόμενων ενισχύσεων οι οποίες μπορούν να δοθούν σε διάστημα μίας τετραετίας για το σύνολο των συνεργαζόμενων ή συνδεδεμένων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενταγμένη επένδυση στο αναπτυξιακό νόμο, φτάνει τα έργα που περιλαμβάνει η πρότασή τους να υλοποιούνται εντός της ίδιας περιφέρειας.

Στην ίδια διάταξη δίδεται η ευκολία από την ψήφιση του νόμου και για διάστημα δύο ετών να μην είναι υποχρεωτική υποβολή έγκρισης δανείου του φορέα της επένδυσης μαζί με την κατάθεση της επενδυτικής πρότασης.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα επανυποβολής του φακέλου -ο οποίος δεν υπήχθη στην προβλεπόμενη εξάμηνη περίοδο λόγω εξάντλησης των σχετικών διαθεσίμων πόρων- στην επόμενη περίοδο, χωρίς ο υποψήφιος επενδυτής να πρέπει να πληρώσει εκ νέου παράβολο.

tro-ma-ktiko.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.