Είδος πολυτελείας το πετρέλαιο θέρμανσης

Στο μισό έχει μειωθεί φέτος το χειμώνα η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην επαρχία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, ενώ στην Αθήνα η πτώση φτάνει το 25%, ως αποτέλεσμα της εκτίναξης των τιμών και των φόρων που έχουν καταστήσει είδος πολυτελείας τη θέρμανση των νοικοκυριών.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα που ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νευροκόπι, όπου παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες φέτος αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης μόλις δέκα καταναλωτές, όταν πέρυσι ήταν 650. Ανάλογη εικόνα επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι καταναλωτές είτε αγοράζουν πολύ λιγότερες ποσότητες συγκριτικά με πέρυσι είτε στρέφονται σε πιο οικονομικές λύσεις για τη θέρμανσή τους, όπως η χρήση καυσόξυλων, κλιματιστικών και βιοκαυσίμων (πέλλετς).

Οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών έκαναν λόγο για έκρηξη του λαθρεμπόριου καυσίμων αλλά και της λαθραίας υλοτόμησης και κάλεσαν την κυβέρνηση να «παγώσει» τη νέα αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης που έχει ανακοινωθεί για το 2012. Οπως λένε, αν προχωρήσει η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης, οι συνέπειες θα είναι δραματικές τόσο για τους καταναλωτές όσο και για την αγορά, αφού από την επόμενη χρονιά η τιμή θα ξεπεράσει το 1,4 ευρώ το λίτρο, από 0,93 με 1 ευρώ που κυμαίνεται σήμερα.

Συνολικά από 30/4/2011 μέχρι 15/10/2012 ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει αυξηθεί από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 412 ευρώ το χιλιόλιτρο και ο ΦΠΑ από 4,83 ευρώ στα 94,76 ευρώ, ήτοι σωρευτικά από τα 25,83 ευρώ στα 506,76 ευρώ ή κατά 1.861% σε μόλις ένα χρόνο.

Οι βενζινοπώλες αμφισβητούν και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, στον οποίο προβλέπονται πρόσθετα έσοδα 269 εκατ. ευρώ από την αύξηση του ΕΦΚ καθώς η ΟΒΕ εκτιμά ότι θα πρέπει να πουληθούν μέσα σε δυόμισι μήνες 620.000 χιλιόλιτρα πετρελαίου.

Η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων (17% συνολικά σε όλη την Ελλάδα) έχει οδηγήσει ήδη σε πάνω από 1.100 λουκέτα πρατηρίων, ενώ σύμφωνα με τους βενζινοπώλες άλλα 500 πρατήρια έχουν κρεμάσει πωλητήριο χωρίς να έχουν βρεθεί αγοραστές. *

ΠΗΓΗ: enet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.