Είσαι Διοικητής της Τράπεζας για να υπηρετείς τα συμφέροντα της οικογένειας Παπανδρέου

Σοβαρότατες καταγγελίες για τους χειρισμούς Παπανδρέου! Για πρώτη φορά ο Πεπελάσης αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για αντι-πατριωτική και ιδιοτελή στάση του ΓΑΠ, καταλογίζοντάς του όχι μόνο ψεύδη και αφέλεια, αλλά και ιδιοτέλεια.

«Ο Γιώργος έπρεπε να προσφέρει όσα του ζήτησαν ως αντάλλαγμα για αυτά που έλαβε στη δωροθήκη του προτού καν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ο οικονομολόγος και στενός συνεργάτης και φίλος όλων σχεδόν των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης καταθέτει εκ βαθέων μια συγκλονιστική συνέντευξη με το βλέμμα στραμμένο στον ιστορικό του μέλλοντος. Η συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Καραβίδα είναι σε μεγάλο βαθμό απολογητική, καθότι δεν προέρχεται από έναν αριστερό διανοούμενο αλλά από έναν φιλελεύθερο που βρισκόταν τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά τελικά, από τα δώματα της εξουσίας.

Απευθύνοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς στους δυο «μοιραίους» της οικογένειας Παπανδρέου, αποδομεί εκ των έσω το φιλολαϊκό προφίλ του Ανδρέα και τις δήθεν καλές προθέσεις του Γιώργου. Τα ερωτήματα που θέτει είναι σκληρά και προκλητικά και ζητούν απαντήσεις.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε πολιτικό θάρρος. Δεν του καιγότανε καρφάκι για την Ελλάδα (…) Ένας από τους πρωιμότερους λόγους της διάρρηξης των σχέσεων αγάπης και εμπιστοσύνης με τον Ανδρέα ήταν ότι με πίεζε να υπογράψω ένα απαράδεκτο δάνειο με την ΒΟΚΤΑΣ το 1964! Του έλεγα ότι τον προστατεύω και μου απαντούσε εσύ είσαι Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας για να υπηρετείς τα συμφέροντα της οικογένειας Παπανδρέου».

Για τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη επισημαίνει ότι ήταν κατώτερος των προσδοκιών. «Εγώ του μιλούσα ως οικονομολόγος και ο Σημίτης μου απαντούσε σαν λογιστής». Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου υπήρξε θερμός υποστηρικτής στην εσωκομματική μάχη του 2007, εκφράζει σήμερα την άποψη ότι είναι ανεπαρκής για τη θέση του υπουργού οικονομικών γιατί δεν ξέρει τα θέματα, ενώ για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει μια μέρα κι αυτός τη χώρα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αλίμονο στη χώρα που διοικείται από Βενιζέλους, από ανθρώπους που είναι ασυγκράτητοι και διψούν για επιβεβαίωση και αξιώματα».

Για τη στάση της κυβέρνησης στις περιβόητες διαπραγματεύσεις ακόμη και ο σώφρων και καθόλου επαναστατικών αντιλήψεων οικονομολόγος υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να παιχτεί από ελληνικής πλευράς το χαρτί της χρεοκοπίας.

«Όταν άρχισε αυτή η οδυνηρή συζήτηση για το ενδεχόμενο να βγούμε από το ευρώ, είχα πει ότι θα ισοδυναμούσε με τη μικρασιατική καταστροφή (…) Τώρα πια λέω ότι καλύτερα να παίξουμε το σενάριο της χρεοκοπίας και να υποστούμε την όποια κύρωση»

Παράλληλα, δίνει μαθήματα δημοκρατικού ήθους και εθνικής υπερηφάνειας όταν περιγράφει την ταπείνωση του έθνους και τους φόβους του για το μέλλον του τόπου.

«Αν ήμουν Κουτρομάνης θα έδινα ένα χαστούκι στον Τόμσεν».

«Τους Έλληνες φοβάμαι που χάσανε την ψυχή τους και μέσα σε είκοσι χρόνια αλλάξανε αξίες και ιδανικά».

(Περισσότερα, στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού ΜΟΝΟ που κυκλοφορεί)

Σχόλιο ιστολογίου: Τελικά, φαίνεται πως η οικογένεια Παπανδρέου έχει παράδοση στην αδιαφορία για την Ελλάδα. Αν και, όποτε ενδιαφέρθηκε, υπήρξε σημαντικότατη ζημία για την χώρα… Ο “Γέρος της Δημοκρατίας” μας έβαλε στον εμφύλιο, ο “Ανδρέας ο λαοπλάνος” μας φόρτωσε με χρέη και εξαγόρασε συνειδήσεις δημιουργώντας κάθε είδους λαμόγια, και ο υιός ΓΑΠ μας έφερε το ΔΝΤ, την τρόικα και συντεταγμένα μας οδήγησε στην πτώχευση. Οι δύο πρώτοι την “σκαπούλαραν” ατιμώρητοι. Μένει ο τελευταίος… τι θα κάνουμε άραγε με αυτόν;

kostasxan.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.