Εισπρακτικές εταιρείες για χρέη στο δημόσιο

Την πρόσληψη μεγάλων εισπρακτικών εταιρειών που ασχολούνται με την είσπραξη ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών ανακοίνωσε από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο προς την κατεύθυνση της αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει προχωρήσει η πρόσληψη δικηγορικών γραφείων και ελεγκτικών εταιρειών οι οποίες εντοπίζουν τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και προετοιμάζουν τις νομικές ενέργειες για την πραγματοποίηση κατασχέσεων.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι με την πρόσληψη εισπρακτικών εταιρειών, το υπουργείο οικονομικών αναθέτει για πρώτη φορά σε ιδιώτες το εισπρακτικό έργο του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν γίνει στο παρελθόν στόχος έντονης κριτικής καταναλωτικών οργανώσεων για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να πιέσουν τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους (απειλές, διαπόμπευση σε προσωπικό και επαγγελματικό περίγυρο κλπ).

Σημειώνεται επίσης ότι στο παρελθόν έχει θεσπιστεί ειδικός κώδικας συμπεριφοράς των εισπρακτικών εταιρειών προς τους οφειλέτες.

Η συνολική δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ανέρχεται στα 41 δισ. ευρώ από τα οποία όμως μόνο τα 8 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 σκέψεις σχετικά με το “Εισπρακτικές εταιρείες για χρέη στο δημόσιο

 • 16/12/2011, 16:15
  Permalink

  Καλά, έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας.

   

  Σχολιάστε
 • 16/12/2011, 16:55
  Permalink

  Τι θα περιμενενε κανείς.Οι ειπρακτικές εναι δημιουργημα δικο τους.Ο δήμιος δημιους δημιουργεί.Την συμπεριφορά τους
   πρός του ς έρημους δανεολήπτες την ηλεξαν ποτε!!!! 
  Οι αυτοκτονίες του κοσμάκη  απο τις πιεσεις των εισπρακτικων!!!!…τους απασχολησαν ποτε!!!!!.

  Σχολιάστε
 • 17/12/2011, 18:11
  Permalink

  Δηλαδή τώρα που θα εξυπηρετούν και το δημόσιο γίνεται και πιο επίσημο το πράγμα;Πιο νόμιμοι ίσως και δεν τους πειράζει κανεις;ΑΙΣΧΟΣ!!!Σιγουρα δεν εχουν καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ(πχ ο Βενιζελος)Αλλά ποιος έχασε τη ντροπη να την βρουν αυτοι.

  Σχολιάστε
 • 17/12/2011, 18:24
  Permalink

  Θα τα πουμε καλα με ολους τους “νομιμους” συντομα … μη στενοχωριεσαι επι αυτου.
   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.