Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Εισπρακτικές εταιρείες για χρέη στο δημόσιο

Την πρόσληψη μεγάλων εισπρακτικών εταιρειών που ασχολούνται με την είσπραξη ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών ανακοίνωσε από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο προς την κατεύθυνση της αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει προχωρήσει η πρόσληψη δικηγορικών γραφείων και ελεγκτικών εταιρειών οι οποίες εντοπίζουν τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και προετοιμάζουν τις νομικές ενέργειες για την πραγματοποίηση κατασχέσεων.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι με την πρόσληψη εισπρακτικών εταιρειών, το υπουργείο οικονομικών αναθέτει για πρώτη φορά σε ιδιώτες το εισπρακτικό έργο του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν γίνει στο παρελθόν στόχος έντονης κριτικής καταναλωτικών οργανώσεων για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να πιέσουν τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους (απειλές, διαπόμπευση σε προσωπικό και επαγγελματικό περίγυρο κλπ).

Σημειώνεται επίσης ότι στο παρελθόν έχει θεσπιστεί ειδικός κώδικας συμπεριφοράς των εισπρακτικών εταιρειών προς τους οφειλέτες.

Η συνολική δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ανέρχεται στα 41 δισ. ευρώ από τα οποία όμως μόνο τα 8 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 Σχόλια Εισπρακτικές εταιρείες για χρέη στο δημόσιο

 • begar

  Καλά, έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας.

   

 • leonidas

  Τι θα περιμενενε κανείς.Οι ειπρακτικές εναι δημιουργημα δικο τους.Ο δήμιος δημιους δημιουργεί.Την συμπεριφορά τους
   πρός του ς έρημους δανεολήπτες την ηλεξαν ποτε!!!! 
  Οι αυτοκτονίες του κοσμάκη  απο τις πιεσεις των εισπρακτικων!!!!…τους απασχολησαν ποτε!!!!!.

 • athanasia

  Δηλαδή τώρα που θα εξυπηρετούν και το δημόσιο γίνεται και πιο επίσημο το πράγμα;Πιο νόμιμοι ίσως και δεν τους πειράζει κανεις;ΑΙΣΧΟΣ!!!Σιγουρα δεν εχουν καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ(πχ ο Βενιζελος)Αλλά ποιος έχασε τη ντροπη να την βρουν αυτοι.

 • PA

  Θα τα πουμε καλα με ολους τους “νομιμους” συντομα … μη στενοχωριεσαι επι αυτου.
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>