Εκλιπαρούν για ένα πιάτο ζεστό φαγητό

Αυξάνεται δραματικά το ποσοστό των “νεόπτωχων” και στην μικρή επαρχιακή πόλη της Πρέβεζας.

Δεκάδες πολίτες που μέχρι πριν λίγους μήνες ζούσαν αξιοπρεπώς βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι – άστεγοι μη μπορώντας να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, να τους προσφέρουν τα αυτονόητα: τροφή και στέγη!!

Άνθρωποι που η ζωή τους άλλαξε από την μια στιγμή στην άλλη και τώρα εκλιπαρούν για ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Μηνύματα φτάνουν συχνά στο pamepreveza.gr από ανθρώπους που ζητούν συνεχώς πληροφορίες…

“Πότε θα ανοίξει το κοινωνικό παντοπωλείο”, “Εάν πρόκειται να μοιράσει ο Δήμος δωρεάν πετρέλαιο σε άπορους και άστεγους”, “γνωρίζετε εάν θα μοιράσουν τρόφιμα”, είναι μερικές από τις ερωτήσεις απόγνωσης που λαμβάνουμε.

Δυστυχώς δεν έχουμε τις απαντήσεις για να βοηθήσουμε, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιεύσουμε την φωνή σας…

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που λάβαμε εχθές από αναγνώστρια μας και μεταξύ άλλων αναφέρει: “…πρέπει οι πρεβεζιανοι να κινηθούν δεν έχουν όλοι περιουσία, πεινάμε κρυώνουμε υποφέρουμε και όλο πληρώνουμε…”.

Αυξήθηκαν τόσο τελευταία οι ιδιοκτήτες γατών στην Πρέβεζα;

Δεκάδες είναι αυτοί που καθημερινά ζητούν από κατάστηματα που πουλούν ψάρια στην Πρέβεζα εάν περισσεύει τίποτε για τις… γάτες τους.

Με δισταγμό πλησιάζουν ζητώντας τους, στο τέλος της μέρας, εάν υπάρχουν ψάρια, άχρηστα και για πέταμα στην ουσία, να τους τα δώσουν για να ταΐσουν τα… γατάκια τους.

Ας εντατικοποιηθούν οι κινήσεις των φορέων και του Δήμου σχετικά με τα όσα έχουν αναγγείλει για την βοήθεια που πρόκειται να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη, γιατί κάθε μέρα που περνάει ο πόνος γίνεται όλο και μεγαλύτερος…

diktionews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.