Εκλιπαρούν για ένα πιάτο ζεστό φαγητό

Αυξάνεται δραματικά το ποσοστό των “νεόπτωχων” και στην μικρή επαρχιακή πόλη της Πρέβεζας.

Δεκάδες πολίτες που μέχρι πριν λίγους μήνες ζούσαν αξιοπρεπώς βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι – άστεγοι μη μπορώντας να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, να τους προσφέρουν τα αυτονόητα: τροφή και στέγη!!

Άνθρωποι που η ζωή τους άλλαξε από την μια στιγμή στην άλλη και τώρα εκλιπαρούν για ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Μηνύματα φτάνουν συχνά στο pamepreveza.gr από ανθρώπους που ζητούν συνεχώς πληροφορίες…

“Πότε θα ανοίξει το κοινωνικό παντοπωλείο”, “Εάν πρόκειται να μοιράσει ο Δήμος δωρεάν πετρέλαιο σε άπορους και άστεγους”, “γνωρίζετε εάν θα μοιράσουν τρόφιμα”, είναι μερικές από τις ερωτήσεις απόγνωσης που λαμβάνουμε.

Δυστυχώς δεν έχουμε τις απαντήσεις για να βοηθήσουμε, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιεύσουμε την φωνή σας…

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που λάβαμε εχθές από αναγνώστρια μας και μεταξύ άλλων αναφέρει: “…πρέπει οι πρεβεζιανοι να κινηθούν δεν έχουν όλοι περιουσία, πεινάμε κρυώνουμε υποφέρουμε και όλο πληρώνουμε…”.

Αυξήθηκαν τόσο τελευταία οι ιδιοκτήτες γατών στην Πρέβεζα;

Δεκάδες είναι αυτοί που καθημερινά ζητούν από κατάστηματα που πουλούν ψάρια στην Πρέβεζα εάν περισσεύει τίποτε για τις… γάτες τους.

Με δισταγμό πλησιάζουν ζητώντας τους, στο τέλος της μέρας, εάν υπάρχουν ψάρια, άχρηστα και για πέταμα στην ουσία, να τους τα δώσουν για να ταΐσουν τα… γατάκια τους.

Ας εντατικοποιηθούν οι κινήσεις των φορέων και του Δήμου σχετικά με τα όσα έχουν αναγγείλει για την βοήθεια που πρόκειται να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη, γιατί κάθε μέρα που περνάει ο πόνος γίνεται όλο και μεγαλύτερος…

diktionews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *