Εκμεταλλεύονται τους δανειολήπτες για να αποκομίσουν υψηλά κέρδη

Παζάρι έχουν στήσει δικηγορικά γραφεία της Αθήνας πάνω στην ανάγκη των πολιτών να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Καταφανώς παράνομα τα στελέχη των δικηγορικών αυτών γραφείων έχουν στα χέρια τους λίστες με όλους τους οφειλέτες των τραπεζών και σε αυτούς τηλεφωνούν προκειμένου να τους προτείνουν ρύθμιση των υποχρεώσεών τους έναντι αμοιβής. Μάλιστα, η αμοιβή αυτή είναι εξαιρετικά υψηλή και μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 5% της συνολικής υποχρέωσης.

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες της Ρόδου που δέχθηκαν τέτοιου είδους προτάσεις από δικηγορικά γραφεία της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Ρόδιου τζαμά που του ζήτησαν 300 ευρώ για να του ρυθμίσουν υποχρέωση 7000 ευρώ που είχε προς τράπεζα. Ο εν λόγω τζαμάς, ομιλώντας προς τη «Δημοκρατική» εξήγησε ότι ο ίδιος είχε αποστείλει επιστολή προς την τράπεζα ζητώντας ρύθμιση, η οποία όμως δεν είχε γίνει αποδεκτή. «Μου ζήτησαν 300 ευρώ και με διαβεβαίωσαν πως θα επιτύχω τη ρύθμιση που ζητούσα, σε αντίθετη περίπτωση εάν συνέχιζα μόνος, τότε θα ήμουν πρόβατο επί σφαγή».

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δικηγορικά γραφεία που διατείνονται πως μπορούν να επιτύχουν τέτοιου είδους συμφωνίες δεν έχουν σχέση με τα δικηγορικά γραφεία των ίδιων των τραπεζών.

Για τη δράση των δικηγορικών αυτών γραφείων οι τράπεζες επισήμως δηλώνουν άγνοια. Ανεπίσημα, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για πρόσωπα που έχουν στήσει χορό υψηλών οικονομικών αποδόσεων, και στο χορό αυτό συμμετέχουν και υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη. Τα ίδια αυτά στελέχη ήταν εκείνα που μέχρι πριν από τρία χρόνια εξωθούσαν τους πολίτες να πάρουν υψηλά δάνεια για ν’ αποκτήσουν πολυτελή, καταναλωτικά αγαθά. Και τότε κέρδιζαν μίζες και σήμερα κερδίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την εκδούλευση που πωλούν.

Σε κάθε περίπτωση, εάν ένας δανειολήπτης επιμείνει ξανά και ξανά στο αίτημά του για ρύθμιση της οφειλής του, το σίγουρο είναι πως θα τα καταφέρει να επιτύχει το στόχο του. Η βοήθεια τρίτων συνήθως είναι περιττή και πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμφωνίες.

www.dimokratiki.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.