Εκρηκτική αύξηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων

– Χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις χάνουν τα ακίνητά τους
– Η αξία των ακινήτων που βγήκαν στο σφυρί το ’11 φτάνει τα 4,5 δισ.
– Κατα 15% αυξήθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές

Διπλάσια ήταν η αξία των ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό και πουλήθηκαν το 2011 σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Η αξία τους έφτασε τα 4,5 δισ. ευρώ όταν το 2008 ήτα της τάξης των 2,7 δισ. ευρώ.

Οπως σημειώνει η εφημερίδα, η εκτίναξη των πλειστηριασμών σημειώθηκε παρά την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στις τράπεζες για πάγωμα των πλειστηριαμών για πρώτη κατοικία και μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ. Κι αυτό σημαίνει οτι οι πλειστηριασμοί που έγιναν ήταν κυρίως για ακίνητα μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τελευταία 3 χρόνια και οι κατασχέσεις αυξήθηκαν με διπλάσιο ρυθμό. Το ύψος τους εκτινάχθηκε το 2011 στα 3 δισ. ευρώ έναντι 1,4 δισ. το 2008. Ο αριθμός των κατασχέσεων αυξήθηκε απο τις 20.600 στις 25.000 .

Παράλληλα οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές ξεπέρασαν το 2001 τα 2,3 δισ. ευρω καταγράφοντας αύξηση κατα 15% σε σχέση με το 2010.

www.newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Εκρηκτική αύξηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων

 • 04/03/2012, 15:02
  Permalink

  Και που είσαι ακόμα …
  Πολύ έγκυρη πηγή, εντός του τραπεζικού χώρου, μου δήλωσε προ 3-4 μηνών, ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ολικά ή μερικά), αγγίζουν το 80% !!! Από εκτεταμένη μελέτη που έκανα, μέσω περισσοτέρων πηγών, το ποσοστό ΔΕΝ πέφτει κάτω από 40% … Κόλαση δηλαδή!
  Το τί θα γίνει εμπράκτως για τη λύση του, και όχι παραφιλολογία και φήμες, θα το δούμε μετά τις εκλογές που αποφασίστηκαν οριστικά για τέλος Απριλίου με αρχές Μαίου.

  Σχολιάστε
 • 04/03/2012, 15:11
  Permalink

  Εκτιμώ ότι τα στοιχεία του άρθρου αναφέρονται σε ακίνητα μεγάλης αξίας, αλλά και σε χρέη μεγάλης αξίας, κυρίως επιχειρηματιών.

  Αυτό που δεν λέει το άρθρο, είναι σε τι ποσοστό οι πλειστηριασμοί κρίνονται ως άγονοι, λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος. 

  Σχολιάστε
  • 04/03/2012, 15:19
   Permalink

   Σωστή η εκτίμησή σου begar. Είναι για πολύ μεγάλα χρέη, άρα και μεγάλης αξίας ακίνητα. Γι’ αυτό το λόγο και ανέβηκε οι αξία των πλειστηριασμών, γιατί σε απόλυτο αριθμό πράξεων, είναι σαφέστατα υποπολλαπλάσιες από παλαιότερα χρόνια!

   “Αυτό που δεν λέει το άρθρο, είναι σε τι ποσοστό οι πλειστηριασμοί κρίνονται ως άγονοι, λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος.” Εδώ είναι η πολύ μεγάλη αλήθεια, που κρύβεται επιμελώς από το άρθρο ….

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.