Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • gp on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα σας !  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως :  """"Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Πριν λίγες μέρες πρωί πρωί χτύπησε το κουδούνι και με έψαχνε ο... ταχυδρόμος για να μου παραδώσει δύο συστημένα γράμματα. Ουδέποτε στην περιοχή μας τόσα χρόνια ο ταχυδρ…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
  • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, Έκανα τρίτο γραπτό αίτημα προς την Alpha σε κάποιο κατάστημα στις 5/11/18 ζητώντας κούρεμα οφειλής για την πιστωτική μου κάρτα πρώην Citibank και απ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6985161502 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Θ. "Δικ.γραφείονε..." Άμα τους χαρακτηρίζεις "εισπρακτική" , δεν τους αρέσει . Ρίχνεις το "επίπεδό" τους .Ρε τι τραβάμε...Κα…
Minilink

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας

Σε συναγερμό διαρκείας κρατά την Ευρώπη η απειλή διάχυσης της κρίσης χρέους στην Ισπανία – μία απειλή, που δημιουργεί ανοιχτές τριβές και στις σχέσεις Μαδρίτης και Ρώμης.

Καθησυχαστική παρέμβαση επιχείρησε να κάνει χθες ο επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Χοακίν Αλμούνια, ωστόσο, η πίεση των αγορών διατηρεί ψηλά τα ισπανικά spreads συμπαρασύροντας και τις αποδόσεις των υπόλοιπων χωρών της ευρω-περιφέρειας με πρώτη την Ιταλία.

Η Ιταλία βγήκε χθες στις αγορές με τριετή κρατικά ομόλογα και πλήρωσε ιδιαίτερα «τσουχτερό» επιτόκιο. Συγκεκριμένα, άντλησε 2,884 δισ. ευρώ από τα 3ετή ομόλογα με επιτόκιο 3,89% έναντι 2,76% που ήταν η απόδοση σε αντίστοιχη δημοπρασία πριν από έναν μήνα. Η κάλυψη της δημοπρασίας έφθασε στις 1,44 φορές έναντι 1,55 τον προηγούμενο μήνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΠΙΘΕΣ

Το «ντόμινο» μετάδοσης της πίεσης από την Ισπανία στην Ιταλία άναψε και πολιτικές σπίθες εντός της ευρωζώνης μετά το μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Μάριο Μόντι ότι η άνοδος των ιταλικών spreads οφείλεται στα ισπανικά προβλήματα.

Οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ιταλίας βρέθηκαν σχεδόν σε ανοιχτή αντιπαράθεση, καθώς ο κ. Μαριάνο Ραχόι έσπευσε προχθές να διαμηνύσει από τη Μαδρίτη ότι «ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί» όταν μιλούν για την Ισπανία.

Το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού επιχείρησε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις για τις θέσεις Μόντι, ωστόσο και η επικεφαλής διαχείρισης χρέους του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών κυρία Μαρία Κανάτα δήλωσε ότι ο διπλασιασμός του κόστους δανεισμού της Ιταλίας στις δημοπρασίες της Πέμπτης, οφείλεται στις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια χαρακτήρισε υπερβολικές τις ανησυχίες των αγορών για την Ισπανία και την Ιταλία.

«Οι αγορές παρουσιάζουν μία νευρικότητα, μία υπερβολική νευρικότητα», είπε σε συνέντευξή του στο dpa ο κ. Αλμούνια, προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επενδυτές και κερδοσκόποι πιστεύουν πως θα οξυνθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη. «Από καιρού εις καιρόν οι αγορές παρουσιάζουν υπερβολικές αντιδράσεις και κινούνται ως αγέλη», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλμούνια εκτίμησε, επίσης, ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν είναι τόσο αρνητική όσο δείχνει η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Η επισήμανση του επιτρόπου αφορά στα επιτόκια για τα δεκαετή ισπανικά ομόλογα που έφτασαν το 6%, κινήθηκαν δηλαδή λίγο χαμηλότερα από το θεωρούμενο ως κρίσιμο επιτόκιο του 7% που καθιστά απαγορευτικό τον δανεισμό.

Ο επίτροπος σημείωσε ότι καθοριστικά για την οικονομική κατάσταση μίας χώρας είναι τα θεμελιώδη δεδομένα, τα οποία, όπως είπε, καταδεικνύουν ότι η Ισπανία και η Ιταλία είναι μεν αντιμέτωπες με προβλήματα, τα οποία όμως θεωρούνται επιλύσιμα. «Τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία έχουν δρομολογήσει πολύ φιλόδοξες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο επίτροπος, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι τα μέτρα αυτά θα στεφθούν με επιτυχία.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο κ. Αλμούνια έκανε διάκριση ανάμεσα στο «επίκεντρο» της κρίσης και το «περιθώριο» υποστηρίζοντας ότι η υπ` αριθμόν ένα πρόκληση είναι η Ελλάδα, η οποία «θα πρέπει να διασωθεί με προγράμματα στήριξης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων».

Η κρίση επικεντρώνεται επίσης στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, οι οποίες έχουν και αυτές ενταχθεί σε προγράμματα διάσωσης, πρόσθεσε τονίζοντας: «Γύρω από αυτές τις χώρες υπάρχουν άλλες μεγάλες οικονομίες, οι οποίες παρουσιάζουν κάποιες ανισορροπίες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία», εξηγώντας ότι με τον όρο «ανισορροπίες» εννοεί δημοσιονομικά ελλείμματα και ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο.

Ο κ. Αλμούνια υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά τα προγράμματα λιτότητας, τα οποία καλούνται να εφαρμόσουν οι υπερχρεωμένες χώρες της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι τα προγράμματα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται και από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο με την ενότητα των Ευρωπαίων. «Εάν δεν υπήρχε η Ευρώπη, θα έπρεπε να την ανακαλύψουμε προκειμένου να επιλύσουμε καλύτερα την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

www.kerdos.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>