Εξώδικο τράπεζας σε υπερχρεωμένη που είχε δικαστική απόφαση για ρύθμιση χρεών!

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το περιστατικό που κατήγγειλε στην Ένωση Καταναλωτών Κρήτης μια δανειολήπτρια απο τα Χανιά που ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι έλαβε ένα… απειλητικό εξώδικο απο τράπεζα ενώ είχε ήδη εκδοθεί απόφαση απο το Ειρηνοδικείο για ρύθμιση του χρέους της!

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εξέφρασε την δυσαρέσκεια της, “για το ύφος, την πίεση και την εκβιαστική γραφή Τράπεζας, προς τον πελάτη της- καταναλωτή” τονίζοντας οτι έχει στη διάθεση της όλα τα στοιχεία τα οποία θα καταθέσει και επίσημα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Το ιστορικό

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση πρόκειται για μια υπερχρεωμένη καταναλώτρια με χρέος σε διάφορες τράπεζες.

Στην εν λόγω Τράπεζα, η δανειολήπτρια -νοιώθοντας αδυναμία αντιμετώπισης του χρέους της-, έκανε χρήση των διατάξεων του Ν.3869/2010 “περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών” προσπάθησε να έρθει σε εξωδικαστική συμβιβαστική λύση με τις πιστώτριες Τράπεζες, βρέθηκε με κάποιες από αυτές να μη συναινούν με αποτέλεσμα, η δανειολήπτρια, να κάνει αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων , για την δικαστική ρύθμιση των οφειλών της.

Η υπόθεσή της συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Χανίων, και βγήκε απόφαση στις 13-04-2012, όπου βάσει αυτής η δανειολήπτρια διατάσσεται να πληρώσει για τέσσερα χρόνια το ποσό των (27,50Χ48)=1.320 και για 228 μήνες Χ19,18 Ευρώ. στην εν λόγω Τράπεζα.

Το εξώδικο

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέρονται πως παρά την τόσο σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου, η δανειολήπτρια έλαβε χτες εξώδικη πρόσκληση από τον δικηγόρο της Τράπεζας, μέσω Δικαστικού Επιμελητή που αναφέρεται στην “ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΤΗΣ ΣΎΜΒΑΣΗΣ” αναφέρεται ακόμα, στο κλείσιμο του λογαριασμού, και απαγόρευση χρήσης της πιστωτικής κάρτας, αλλά και καλείται η δανειολήπτρια, εκβιαστικά πλέον, να εξοφλήσει ολοσχερώς την οφειλή της , εντός προθεσμίας (5) ημερών κ.λ.π.και ότι ακόμα θα επιβαρυνθεί δικαστική δαπάνη, την πραγματική αμοιβή δικηγόρου. ,του δικαστικού επιμελητή κ.α.

“Λίγη τσίπα” Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει: “Αυτά είναι τα νέα μας… λίγη “τσίπᨔ χάθηκε; Αλήθεια η συγκεκριμένη Τράπεζα έχει συντονιστεί με τους εντολοδόχους δικηγόρους της;

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου , που ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας βρίσκεται στα γραφεία της Ένωσης, όπως και η Εξώδικη Πρόσκληση που καλείται η δανειολήπτρια πιεστικά πλέον ,να καταβάλλει το Χρέος της. Άραγε οι αποφάσεις των Δικαστηρίων δεν μετράνε για τις Τράπεζες ; Γι αυτές υπάρχει άλλο δίκαιο; πρωτόγνωρο, πρωτάκουστο, επιτέλους δεν ηρεμούν, ή ακόμα δεν σέβονται τις αποφάσεις των δικαστηρίων της Χώρας, για να αφήσουν και τους δανειολήπτες να βρουν τον δικό τους δρόμο;

Τέλος επειδή τα παραπάνω καταγγελλόμενα είναι σημαντικά, σοβαρά και ουσίας , εμείς ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και τα καταγγέλλουμε δημόσια, αλλά και θα προχωρήσουμε σε επίσημη καταγγελία, ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.”

prismanews.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Εξώδικο τράπεζας σε υπερχρεωμένη που είχε δικαστική απόφαση για ρύθμιση χρεών!”

  1. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι τράπεζες έχουν χάσει αυγά και καλάθια. Απλά, είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των οφειλετών που δεν πληρώνουν, που δεν ξέρουν πλέον τι τους γίνεται.

    Εκτιμώ ότι το εξώδικο του άρθρου, στάλθηκε όχι από πρόθεση, αλλά λόγω της χαώδους κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι τράπεζες.

  2. Γελοίες καταστάσεις γίνονται και με τις εισπρακτικές που επίσης καλούν ακόμη στο τηλέφωνο ανθρώπους που έχουν ρυθμίσει δικαστικά τα χρέη τους! Αλλα αυτο με την τράπεζα είναι σούπερ γελοίο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *