Επανέρχονται τα σενάρια «ασφαλιστικές στο κόκκινο»

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Θέμα ημερών είναι να εμφανιστούν και πάλι σενάρια που θέλουν σημαντικό αριθμό ασφαλιστικών εταιριών να αντιμετωπίζει προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας … και με την «δαμόκλεια σπάθη» της εποπτικής αρχής (Τράπεζας της Ελλάδος) να κρέμεται πάνω από τα «κεφάλια» τους .

Κι αυτό γιατί οι έλεγχοι της Τράπεζας βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διαρροές (υπαρκτές ή μη) είναι συνεχόμενες, για εταιρίες που θα βρεθούν αντιμέτωπες με το λουκέτο.

Όλα αυτά, όχι μόνο ανησυχούν την αγορά, αλλά προκαλούν και αθέμιτη αλυσίδα διαδόσεων για το ποιες εταιρίες είναι ή δεν είναι στην λίστα.
Πρόκειται για ένα χιλιοπαιγμένο σήριαλ, που αν μη τι άλλο όλοι περίμεναν να αποτελέσει παρελθόν στην αγορά με την ανάληψη της εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
 

Σύμφωνα, με ανθρώπους της αγοράς τόσο η σεναρολογία όσο και τα υπαρκτά προβλήματα σε εταιρίες είναι μια ακόμη κακή πλευρά της αγοράς, που «φρενάρει» την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τις ασφαλιστικές και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής δοκιμασίας για την χώρα και τους πολίτες.

Ετσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν να μπει ένα οριστικό τέλος με γενναίες αποφάσεις, σε επίπεδο εποπτικής αρχής, που θα προστατεύουν πρώτα απ όλα τον καταναλωτή και κατ επέκταση την ίδια την αγορά.
Καλές, είναι οι πρωτοβουλίες σε επίπεδο νέας θεσμικής θωράκισης της αγοράς και των σχέσεων της με τους καταναλωτές ασφαλισμένους …αλλά από μόνες τους δεν είναι ικανές να δώσουν λύσεις, που απαιτεί κύρια ο καταναλωτής.
Δηλαδή, να ξέρει ποια είναι τα ουσιαστικά και πραγματικά στοιχεία φερεγγυότητας των εταιριών που εμπιστεύεται την όποια ασφαλιστική του κάλυψη.

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος, που θέλει τους ισχυρούς και πολυεθνικούς ασφαλιστικούς ομίλους , να «βάλουν» και να «διαβάλλουν» , με κάθε τρόπο, τους μικρομεσαίους και κυρίως Ελληνικούς «παίκτες» της αγοράς , αποσκοπώντας στην διεύρυνση του χαρτοφυλακίου τους , κύρια στον κλάδο του αυτοκινήτου , που είναι και ο κινητήριος μοχλός της αγοράς , με δεδομένη την οικονομική ύφεση , που τρενάρει τα αναπτυξιακά τους σχέδια στο τομέα των ιδιωτικών συντάξεων και ενδεχομένως των επαγγελματικών.

Από την πλευρά των μεγάλων παικτών της αγοράς , αντιπαρέρχονται αυτή την πολεμική και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να πληρώνουν τα «σπασμένα» της χαλαρής εποπτείας και ζητούν αυστηρούς κανόνες και ξεκάθαρες πολιτικές, αφού έχουν επενδύσει κεφάλαια και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

www.asfalisinet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.