Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Επανεξετάζεται το συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημάρχων

Κάτω από τα νέα κοινωνικοασφαλιστικά και οικονομικά δεδομένα μελετάται από το οικονομικό επιτελείο το θέμα της συνταξιοδότησης των αιρετών οργάνων, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Αϊβαλιώτη, για τις συντάξεις σε τέως δημάρχους.

Στην απάντηση του, ο κ. Σαχινίδης σημειώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα συνταξιοδοτική νομοθεσία, οι δήμαρχοι δικαιούνται ισόβιας χορηγίας από το δημόσιο, εφόσον έχουν συμπληρώσει οκταετή υπηρεσία αιρετού δημάρχου. Ταυτόχρονα όμως, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθυμίζει ότι με παλαιότερο νόμο, τον Ν. 1205/1981, είχε δοθεί δικαίωμα χορηγίας σε όσους είχαν διατελέσει δήμαρχοι ή πρόεδροι κοινότητας με μία θητεία έως την 10.9.1981. Με μεταγενέστερο νόμο εξάλλου, τον Ν. 3513/2006, οι ανωτέρω ευνοϊκές διατάξεις επεκτάθηκαν και σε όσους αφυπηρέτησαν μετά την 10.9.1981, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των δημάρχων και προέδρων κοινοτήτων.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής επισήμαινε πως «η παροχή συντάξεως σε δημάρχους που έχουν κάνει μία μόνο θητεία δημιουργεί εύλογη ενόχληση και εξοργίζει χιλιάδες εργαζομένους που δουλεύουν μία ζωή, πληρώνουν εισφορές και σύνταξη δεν βλέπουν» και ζητούσε να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση αυτής της ρύθμισης.

voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Επανεξετάζεται το συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημάρχων

 • begar

  Ενώ αν έχουν συμπληρώσει οκταετία, οι πολίτες που δουλεύουν 40 χρόνια, δεν θα ενοχληθούν καθόλου, ε;

  Και το δούλεμα συνεχίζεται.

  Για τις βουλευτικές συντάξεις τσιμουδιά, ε;

  • armoredeagle

     Τόσο χαραμοφαιλίκι από τους “ἑκλεγμένους κοτζαμπάσηδες”  με 0 νομους αναπτυξης. Δεν ξέρω τι τον ποτίζουν τον κόσμο και δεν τους έχει  στείλει ακόμα.

 • pardalo tzatziki

  προτεινω να κανεις μια θεματικη με ολες αυτες τις δημοσιευσεις
  να βαλουμε ξυπνητηρι ολοι το πρωϊ της 25ης Μαρτιου και αφου κανουμε μια ανασκοπηση,να παραστουμε συσσωμοι στις εορταστικες παρελασεις της ημερας.
  απ’οτι ακουσα οι μαμαδες των βουλευτων συμφωνησαν να τους αφησουν να βγουν για παιχνιδι εκεινη την μερα,οποτε θα φτιαξουμε τρελο παρεακι… 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>