Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Επιστροφή φόρου με τη φοροκάρτα; Τι γίνεται με τις αποδείξεις;

Μέρα τη μέρα όλο και πιο κοντά στο φιάσκο βαδίζει και αυτό το μέτρο, η περιβόητη φοροκάρτα.

Τα μισά μόνο καταστήματα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν, όσα δηλαδή έχουν σύστημα για πιστωτική κάρτα, ενώ οι πολίτες φαίνεται ότι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τώρα έχουν περαστεί μόλις 1.300 συναλλαγές με το νέο σύστημα, ενώ οι πολίτες που έσπευσαν να προμηθευτούν την φοροκάρτα μόλις που ξεπερνούν τις 30.000.

Με λίγα λόγια κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και που θα πάει το μέτρο.

Τώρα από το υπουργείο σκέφτονται να δώσουν “μπόνους” σε όσους τη χρησιμοποιούν, να παίρνουν επιστροφή φόρου, όπως για παράδειγμα θα γίνεται (έτσι σχεδιάζεται τουλάχιστον) με τις πιστωτικές.

Βέβαια το προηγούμενο σύστημα έδινε στους πολίτες 10% επιστροφή για τη συλλογή αποδείξεων ενώ τώρα μελετάται επιστροφή (άμεσα) 3% και δεν είναι καθόλου βέβαια αν οι πολίτες θα το επιλέξουν.

Η… χαρτούρα πάντως με τις αποδείξεις δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει αφού αν προχωρήσουν τα σχέδια να δηλώνουν οι φορολογούμενοι και να δικαιολογούν το σύνολο του εισοδήματος με αποδείξεις.

www.newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>