Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
 • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΛΑΤΙΝΗΣ on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
 • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
Minilink

Επιτέλους, τέλος στα παραμύθια της λιτότητας

Ο Paul Krugman δεν ρίχνει αλάτι στη πληγή, λέγοντας πως αυτός τα έλεγε από την αρχή, αλλά απλά πανηγυρίζει που επιτέλους η άποψη ότι τα μέτρα λιτότητας θα έβαζαν μπροστά την ευρωπαϊκή οικονομία, έχει πεθάνει για τα καλά!

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, μαζί με τους Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους, πίστευαν πως οι περικοπές δαπανών θα τόνωναν την εμπιστοσύνη των αγορών. Αντί για αυτό, το μόνο που πέτυχαν είναι η ύφεση σε ολόκληρη την Ευρώπη, γράφει σε άρθρο του στην New York Times.

Οι πολέμιοι της λιτότητας το έλεγαν από την πρώτη στιγμή. Ότι δηλαδή, αυτά τα μέτρα θα χειροτερέψουν την κρίση.

Οι οπαδοί της όμως, επέμεναν ότι θα συμβεί το αντίθετο. Γιατί; Λόγω της εμπιστοσύνης, που οι πολιτικές λιτότητας θα γεννούσαν, και η οποία εμπιστοσύνη θα οδηγούσε στην ανάκαμψη των οικονομιών.

Αυτό υποστήριζε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet, μαζί με πολλούς Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους. Όλοι αυτοί πίστευαν πως η καλή νεράιδα (εμπιστοσύνη) θα πετούσε πάνω από την Ευρώπη, και με το μαγικό της ραβδί θα αντάμειβε τους πολιτικούς που εφάρμοζαν την δημοσιονομική αρετή.

Τα καλά νέα είναι πως επιτέλους, οι Ευρωπαίο ξυπνάνε. Όπως για παράδειγμα οι Ολλανδοί, που ξαφνικά αντιλήφτηκαν ότι η λιτότητα δεν λειτουργεί.

Τα άσχημα νέα είναι ότι οι ισχύουσες πολιτικές μάλλον δεν θα αλλάξουν, εξαιτίας της εκμετάλλευσης του φόβου, που χρησιμοποιούν κάποιοι.

Όπως καταλήγει στο άρθρο του ο Krugman, «ζούμε σε μια εποχή οικονομικών πολιτικών τύπου ζόμπι… και κανένας δεν ξέρει που θα καταλήξει όλη αυτή η κυριαρχία του τρόμου».

 

http://www.nytimes.com/2012/04/27/opinion/krugman-death-of-a-fairy-tale.html?_r=2&pagewanted=all


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Επιτέλους, τέλος στα παραμύθια της λιτότητας

 • Spiridio

  “Όπως καταλήγει στο άρθρο του ο Krugman, «ζούμε σε μια εποχή οικονομικών πολιτικών τύπου ζόμπι… και κανένας δεν ξέρει που θα καταλήξει όλη αυτή η κυριαρχία του τρόμου».”

  Ή σε μεγάλο πόλεμο, ή σε κοινωνική αναταραχή με βία στους δρόμους. Εκεί θα καταλήξει φίλε ….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>