Επιτέλους, τέλος στα παραμύθια της λιτότητας

Ο Paul Krugman δεν ρίχνει αλάτι στη πληγή, λέγοντας πως αυτός τα έλεγε από την αρχή, αλλά απλά πανηγυρίζει που επιτέλους η άποψη ότι τα μέτρα λιτότητας θα έβαζαν μπροστά την ευρωπαϊκή οικονομία, έχει πεθάνει για τα καλά!

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, μαζί με τους Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους, πίστευαν πως οι περικοπές δαπανών θα τόνωναν την εμπιστοσύνη των αγορών. Αντί για αυτό, το μόνο που πέτυχαν είναι η ύφεση σε ολόκληρη την Ευρώπη, γράφει σε άρθρο του στην New York Times.

Οι πολέμιοι της λιτότητας το έλεγαν από την πρώτη στιγμή. Ότι δηλαδή, αυτά τα μέτρα θα χειροτερέψουν την κρίση.

Οι οπαδοί της όμως, επέμεναν ότι θα συμβεί το αντίθετο. Γιατί; Λόγω της εμπιστοσύνης, που οι πολιτικές λιτότητας θα γεννούσαν, και η οποία εμπιστοσύνη θα οδηγούσε στην ανάκαμψη των οικονομιών.

Αυτό υποστήριζε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet, μαζί με πολλούς Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους. Όλοι αυτοί πίστευαν πως η καλή νεράιδα (εμπιστοσύνη) θα πετούσε πάνω από την Ευρώπη, και με το μαγικό της ραβδί θα αντάμειβε τους πολιτικούς που εφάρμοζαν την δημοσιονομική αρετή.

Τα καλά νέα είναι πως επιτέλους, οι Ευρωπαίο ξυπνάνε. Όπως για παράδειγμα οι Ολλανδοί, που ξαφνικά αντιλήφτηκαν ότι η λιτότητα δεν λειτουργεί.

Τα άσχημα νέα είναι ότι οι ισχύουσες πολιτικές μάλλον δεν θα αλλάξουν, εξαιτίας της εκμετάλλευσης του φόβου, που χρησιμοποιούν κάποιοι.

Όπως καταλήγει στο άρθρο του ο Krugman, «ζούμε σε μια εποχή οικονομικών πολιτικών τύπου ζόμπι… και κανένας δεν ξέρει που θα καταλήξει όλη αυτή η κυριαρχία του τρόμου».

 

http://www.nytimes.com/2012/04/27/opinion/krugman-death-of-a-fairy-tale.html?_r=2&pagewanted=all


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Επιτέλους, τέλος στα παραμύθια της λιτότητας

 • 29/04/2012, 13:26
  Permalink

  “Όπως καταλήγει στο άρθρο του ο Krugman, «ζούμε σε μια εποχή οικονομικών πολιτικών τύπου ζόμπι… και κανένας δεν ξέρει που θα καταλήξει όλη αυτή η κυριαρχία του τρόμου».”

  Ή σε μεγάλο πόλεμο, ή σε κοινωνική αναταραχή με βία στους δρόμους. Εκεί θα καταλήξει φίλε ….

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.