Επιτυχία Α.Τσίπρα: “Πάγωσε” τη ροή 40 δισ. στους τραπεζίτες

Αναμφισβήτητα μια σημαντική πολιτική επιτυχία κατέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (και το defencenet.gr, το μοναδικό Μέσο που ανέδειξε ως κύρια είδηση την επιστολή) , καθώς η προειδοποιητική επιστολή που έστειλε χθες στον Λ.Παπαδήμο για την ανάγκη άμεσου “παγώματος” των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είχε άμεσα αποτελέσματα.

Μετά την επιστολή ο Λ.Παπαδήμος “πάγωσε” την σχετική διαδικασία και οι αποφάσεις αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές, υποτίθεται “προκειμένου να μην αποτελέσει το ευαίσθητο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης πεδίο της προεκλογικής αντιπαράθεσης”.

Πάντως, αν δεν είχε σταλεί η επιστολή είναι βέβαιο ότι θα είχε κλείσει το θέμα της ενίσχυσης των τραπεζών μέσω των χρημάτων της δανειακής σύμβασης δηλαδή μέσω των χρημάτων του ελληνικού δημοσίου και ενώ οι τραπεζίτεςθα εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο των ιδρυμάτων αυτών!

Πάντως, κάποιοι εξακολουθούν και εργάζονται άκοπα υπέρ των τραπεζιτών: Επιστολή προς τις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών με την οποία θα δεσμεύεται για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα στείλει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματά τους χωρίς επιφυλάξεις από τους ορκωτούς ελεγκτές. Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής, της Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς με τα λεφτά των πολιτών!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.