Ζητάνε μπαγιάτικο ψωμί γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το φρέσκο!

Ούτε για ψωμί δεν έχουν λεφτά πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι  για μη ζητιανέψουν για ένα δωρεάν καρβέλι ζητάνε μπαγιάτικο προκειμένου να το πληρώσουν στη μισή τιμή. Για απίστευτα περιστατικά κάνουν λόγο οι αρτοποιοί.

Το ψωμί πέρα από το βασικό αγαθό στο καθημερινό τραπέζι είναι πάνω απ΄όλα σύμβολο για κάθε κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Οταν αυτό το βασικό αγαθό πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν πια να το προσφέρουν στις οικογένειες τους, τοτε μιλάμε για την απόλυτη κατάρρευση της κοινωνίας.

Συγκλονίζουν τα όσα δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος ο οποίος είπε "αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτά τα φαινόμενα που όλο και αυξάνουν, ανθρώπων της διπλανής πόρτας που ούτε που στο μυαλό μας δεν περνούσε κάποια στιγμή οτι θα βρεθούν σε θέση να μην έχουν λεφτά ούτε για το καθημερινό ψωμί της οικογένειας.

Εμείς σαν αρτοποιοί κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Σε όλη την Ελλάδα η κατάσταση είναι απελπιστική. Μας ζητούν από ενορίες τα προϊόντα που περισσεύουν. Όχι λίγες και μεμονωμένες περιπτώσεις όπως στο παρελθόν αλλά μαζικά. Νέα παιδιά 25 και 30 ετών έρχονται και μας λένε πως θέλουν "φορτηγά" ολοκληρα για να δώσουν τα απαραίτητα στον κόσμο που πεινάει και συτίζεται από τις ενορίες και τα περισσεύματα πολλών καταστημάτων.

Υπάρχουν περιπτώσεις που πάνε στους φούρνους και ζητάνε μπαγιάτικο ψωμί για να το πληρώσουν με λιγότερα χρήματα. Δε μπορεί κανείς να περιγράψει πόσο συνεσταλμένα, με τι ντροπή έρχονται αυτοί οι άνθρωποι και ζητούν κάτι τέτοιο. Προσπαθούν να μην υπάρχει άλλος μέσα στο μαγαζί εκείνη την ώρα, κάθονται στην άκρη και όταν δεν έχει κόσμο ζητάνε το μπαγιάτικο ψωμί. Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια που έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν τα απαραίτητα στην οικογένειά τους.

Εχω 40 χρόνια σε αυτή τη δουλειά αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει ξαναγίνει. Υπάρχει μαυρίλα και σκοτάδι και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο".

Η κυρία Ιωάννα Στεργιοπούλου που έχει φούρνο  στην Χαριλάου Τρικούπη στα Εξαρχεια δηλώνει συγκλόνισμενη απο αυτο που βλέπει κάθε μέρα. "Άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε παρακαλάνε κάθε μέρα για μια φρατζολα ψωμί. Πριν απο λιγες ημέρες ήρθε μια ηλικιωμένη γυναίκα  και έφερε ένα παλαιό σχεδόν καταστραμμένο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι ως αντάλλαγμα για ένα κιλό ψωμί".

"Η κατάσταση ειναι τραγική" μας λέει και η κυρία Ελένη Μπέλλου που έχει φούρνο στου Γκύζη.
"Σε καθημερινή βάσηέρχονται τουλάχιστον 20 ατομα και ζητούν ψωμί μπαγιατικο. Εμείς τους το δίνουμε δωρεάν, δεν το χρεωνουμε.Ο κοσμος δεν έχει χρήματα ούτε για ψωμί" είπε χαρακτηριστικά.

www.newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.