Ηράκλειο: Στο ”σφυρί” ακίνητα επιχείρησης για ένα κομμάτι ψωμί!

Ακίνητα που σε κανονικές συνθήκες θα πωλούνταν έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, βγαίνουν…τζάμπα σε πλειστηριασμό – 37 ακίνητα μιας εταιρείας στη Χερσόνησο στο σφυρί από τράπεζα!

Άρχισαν τα όργανα, μαζί και οι κατασχέσεις από τράπεζες που διεκδικούν καθυστερημένες οφειλές από επιχειρηματίες που έχουν φτάσει σε τέλμα, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι τράπεζες στρέφονται εναντίον, κάποτε μεγάλων και κραταιών, τουριστικών επιχειρήσεων που λόγω της κρίσης αλλά και των "ανοιγμάτων" που είχαν κάνει στο παρελθόν, δεν μπορούν πια να αποπληρώσουν τις δόσεις δανείων που έχουν λάβει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι Τράπεζα βγάζει στο "σφυρί" την ακίνητη περιουσία μεγάλης τουριστικής επιχείρησης, η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, 37 ακίνητα – φιλέτα στην περιοχή της Χερσονήσου βγαίνουν σε πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ποσό 3.744.347,50 ευρώ, όσο δηλαδή και η οφειλή της επιχείρησης προς την τράπεζα.

Η τάση, εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, φαίνεται πως είναι η διατήρηση της ρευστότητας και η εξασφάλιση των οφειλόμενων, προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να διατηρήσει τις δυνάμεις του, στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα.

Έτσι, 37 ακίνητα στην άκρως τουριστική περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου βγαίνουν στο "σφυρί" για … ένα κομμάτι ψωμί, τη στιγμή που υπό άλλες συνθήκες η πραγματική αξία των ακινήτων θα ήταν πολλαπλάσια του οφειλόμενου ποσού….

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *