Ηράκλειο: Στο ”σφυρί” ακίνητα επιχείρησης για ένα κομμάτι ψωμί!

Ακίνητα που σε κανονικές συνθήκες θα πωλούνταν έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, βγαίνουν…τζάμπα σε πλειστηριασμό – 37 ακίνητα μιας εταιρείας στη Χερσόνησο στο σφυρί από τράπεζα!

Άρχισαν τα όργανα, μαζί και οι κατασχέσεις από τράπεζες που διεκδικούν καθυστερημένες οφειλές από επιχειρηματίες που έχουν φτάσει σε τέλμα, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι τράπεζες στρέφονται εναντίον, κάποτε μεγάλων και κραταιών, τουριστικών επιχειρήσεων που λόγω της κρίσης αλλά και των "ανοιγμάτων" που είχαν κάνει στο παρελθόν, δεν μπορούν πια να αποπληρώσουν τις δόσεις δανείων που έχουν λάβει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι Τράπεζα βγάζει στο "σφυρί" την ακίνητη περιουσία μεγάλης τουριστικής επιχείρησης, η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, 37 ακίνητα – φιλέτα στην περιοχή της Χερσονήσου βγαίνουν σε πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ποσό 3.744.347,50 ευρώ, όσο δηλαδή και η οφειλή της επιχείρησης προς την τράπεζα.

Η τάση, εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, φαίνεται πως είναι η διατήρηση της ρευστότητας και η εξασφάλιση των οφειλόμενων, προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να διατηρήσει τις δυνάμεις του, στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα.

Έτσι, 37 ακίνητα στην άκρως τουριστική περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου βγαίνουν στο "σφυρί" για … ένα κομμάτι ψωμί, τη στιγμή που υπό άλλες συνθήκες η πραγματική αξία των ακινήτων θα ήταν πολλαπλάσια του οφειλόμενου ποσού….

www.newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.