«Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες»

Τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η νέα έξαρση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και η έκθεση της Κομισιόν για την ανάπτυξη της χώρας, σχολιάζονται σήμερα από πολλές γερμανικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, «η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Die Welt, που αναφέρεται στις εκτιμήσεις της επενδυτικής εταιρείας Threadneedle.

«Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει εντός του επομένου έτους την ευρωζώνη. Θα την ακολουθήσουν πιθανότατα περισσότερες χώρες, επειδή η δημοσιονομική πολιτική των περικοπών που υπαγορεύει η Γερμανία αποδεικνύεται υπερβολικά αυστηρή στην εφαρμογή της».

 

Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές

Σύμφωνα με το σενάριο της Threadneedle, που παρουσίασε χθες στο Λονδίνο στέλεχος της εταιρείας και το οποίο επικαλείται η Die Welt, «στην τελική φάση θα προκύψει μια σειρά αποχωρήσεων από την ευρωζώνη». Η Ελλάδα έχει δύο εναλλακτικές επιλογές: «Η μία είναι τρομακτική και παραπέμπει στην τήρηση των γερμανικών υπαγορεύσεων. Η άλλη είναι επίσης τρομακτική αλλά παραπέμπει στο»παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας“. Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα επιλέξουν το τελευταίο», φέρεται να δηλώνει το στέλεχος της επενδυτικής.

 

Θα στηρίξει η Γερμανία τις αδύναμες χώρες;

Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σε εκτενές της δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το μέλλον του ευρώ εξαρτάται από το εάν η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθά στο διηνεκές τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης.

«Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, η Γερμανία είναι η μόνη που επιτυγχάνει οικονομική ανάπτυξη, δημοσιονομικούς στόχους και που προσφέρει εργασία σε τόσους ανθρώπους όσο ποτέ…. Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της ευρωζώνης. Πώς μπορεί να λειτουργήσει στο διηνεκές μια νομισματική ένωση όταν διαρκώς διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των οικονομιών της;».

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Η απάντηση στο ερώτημα σχετίζεται με ένα «ναι» ή ένα «όχι» σε μια ευρωπαϊκή αναδιανεμητική ένωση. Πρέπει οι ισχυρές χώρες να βοηθούν διαρκώς τις αδύναμες προκειμένου να μην αυξηθούν οι εντάσεις και διασπαστεί η ένωση; Από την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα κριθεί το εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία αλλά και η Ισπανία θα παραμείνουν στο κλαμπ του ευρώ», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

 

«Καταρρέει στις 6 Μαΐου το ευρώ;»

«Θα διαλυθεί στις 6 Μαΐου το ευρώ;» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Focus Online που παρατηρεί ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία για το κοινό νόμισμα, με δεδομένο ότι στις 6 Μαΐου οι Έλληνες και οι Γάλλοι ψηφίζουν. «Iδιαίτερα οι εκλογές στην Ελλάδα έχουν μεγάλη σημασία για την ευρωζώνη. Τα δύο μεγάλα κόμματα που τάσσονται υπέρ του προγράμματος λιτότητας δεν έχουν πλέον την πλειοψηφία. Ακόμη και από το απόλυτο μίνιμουμ ενός ποσοστού γύρω στο 36% βρίσκονται μακριά τα δύο κόμματα, επισημαίνει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι «είναι μεγάλη η δυσαρέσκεια των Ελλήνων για τις επιβαλλόμενες περικοπές». Αναφέρεται επίσης η έξαρση της ανεργίας και η συρρίκνωση της οικονομίας, που σύμφωνα με το Focus τροφοδοτούν τα ακραία κόμματα. «Το πώς θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές η πορεία της λιτότητας παραμένει ανοιχτό», παρατηρεί το δημοσίευμα.

 

Μήνυμα στους πολιτικούς να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις

«Αχτίδα φωτός στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν για την ανάπτυξη της Ελλάδας, που παρουσίασε χθες ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και το οποίο εμπεριέχει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπαρόζο έστειλε αυτό το μήνυμα στην Αθήνα. Αλλά τρεις εβδομάδες πριν από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου προφανώς θεώρησε πρέπον να ενθαρρύνει τους έλληνες πολιτικούς να συνεχίσουν την πορεία που έχουν χαράξει».

Αναφερόμενο στην πρόγνωση ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, το δημοσίευμα παρατηρεί ότι η πρόγνωση αυτή προφανώς δεν ευσταθεί. Οι ειδικοί θεωρούν δεδομένο ότι η Αθήνα για πολλά χρόνια θα εξαρτάται από τον κορβανά των ευρωπαίων εταίρων. «Θα έπρεπε να συμβεί ένα αληθινό οικονομικό θαύμα, για να μπορέσει να επιστρέψει και πάλι η Ελλάδα στις κεφαλαιαγορές, μετά τη λήξη του δεύτερου πακέτου βοήθειας, το 2015», λέει ο οικονομολόγος της Οξφόρδης Clemens Fuest.

 ΕΘΝΟΣ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες»

 • 19/04/2012, 15:52
  Permalink

  Όπως πολλές φορές στην Ιστορία, η τύχη του Δυτικού πολιτισμού κρίθηκε στην Ελλάδα. Σε αυτές τις εκλογές θα συμβεί το ίδιο για ακόμα μία φορά! Όπως βλέπετε όλη η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα της κυρίως επάνω στην Ελλάδα, και όχι στη Γαλλία!!!

  Συναγωνιστές, η Ελλάδα είναι η μητέρα της Ευρώπης, και το ξέρουν, άσχετα με τις μαλακίες που λένε! Ο απλός Ευρωπαίος περιμένει να δει τί θα αποφασίσει ο Έλληνας για να πράξει αναλόγως. Όχι ο Έλληνας του 2012, αλλά το υποσυνείδητό του, το ποτισμένο εδώ και χιλιετίες με αρχές και αξίες πανανθρώπινες!

  Ελπίζω να μην αυτοακυρωθούμε και απογοητεύσουμε και τους άλλους ….

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.