Η Λ. Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37

Καταψήφισε η κυρία Λούκα Κατσέλη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι το ίδιο θα πράξει και στην Ολομέλεια την προσεχή Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, όταν θα έλθει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, μεταδίδει  το Βήμα.

«Ελπίζω να υπάρξουν αλλαγές που θα μου επιτρέψουν στην Ολομέλεια να το ψηφίσω», είπε η πρώην υπουργός Εργασίας του ΠαΣοΚ, επιβεβαιώνοντας την δεδηλωμένη πρόθεσή της να μην στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία όσον αφορά την κρίσιμη ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από την τρόικα για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Η κυρία Κατσέλη είπε πως έχει διατυπώσει την θέση της και ότι είναι δεδομένη η στάση της «αφού δεν άλλαξε κάτι». Πρότεινε την απόσυρση του άρθρου 37 ώστε να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους. «Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπ’ όψιν όσα ακούστηκαν», ανέφερε, διατυπώνοντας τρία επιχειρήματα:

1. Αν εφαρμοστεί η πίεση των αποδοχών των εργαζομένων προς τα κάτω, αυτό θα επιταχύνει την ύφεση και θα ανατραπούν οι στόχοι του προϋπολογισμού.

2. Επικαλούμενη την συνέντευξη του επικεφαλής της τρόικας κ. Ματίας Μόρς (στην «Καθημερινή») είπε ότι δεν προέβαλλε η τρόικα την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στην οποία οδηγεί σταδιακά το άρθρο 37, κάτι που ανοίγει τον δρόμο και για την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

3. Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να ρυθμίσουν τα του οίκου τους, όπως ζήτησαν άλλωστε και οι εκπρόσωποί τους που κλήθηκαν σε ακρόαση από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την περασμένη εβδομάδα.

Την αντίθεσή του στο επίμαχο άρθρο 37 για τις συλλογικές συμβάσεις, όπως έχει διατυπωθεί, καθώς και για την εργασιακή εφεδρεία, διατύπωσε και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Δ. Βαρβαρίγος συντασσόμενος με τον προβληματισμό πρώην υπουργό κυρία Λούκα Κατσέλη.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.