Η “δημοσιογραφία” του εκβιασμού

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ένα ακόμη σώου έλαβε τέλος. Ο εκδότης Γιώργης Κουρήςείναι ελεύθερος και είναι καλά.

Ακόμη καλύτερα είναι κάποιοι από τους λοιπούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ οι οποίοι ποτέ δεν φόρεσαν χειροπέδες  και συνεχίζουν απερίσπαστοι το έργο τους, το οποίο δεν είναι άλλο από τους εκβιασμούς.

Ειδικά αυτό το διάστημα που οι τραπεζίτες έκλεισαν σχεδόν τις κάνουλες-καλύτερα να πούμε ότι αυτές στράγγισαν-και οι διαφημιστές ένας μετά τον άλλον «οδηγούν» τις εταιρείες τους στη χρεοκοπία.

Από που θα αντλήσουν ρευστό κάποιοι επιτήδειοι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, πέρα από τη γνωστή μέθοδο των εκβιασμών;

Αντί να κάψουν το μαγαζί, όπως κάνει η Μαφία για να αρπάξει προστασία, αυτοί εκβιάζουν με την μέθοδο του «αποκαλυπτικού» ρεπορτάζ.

Τα πιο εύκολα θύματά τους είναι οι απρόσεχτοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές. «Απρόσεχτοι» κυρίως με την προσωπική τους ζωή. Έτσι βλέπεις αποκαλύψεις για τη γκόμενα του τάδε παντρεμένου επιχειρηματία η υπονοούμενα για τους εραστές της συζύγου του. Ακόμη και ανύπαρκτες σχέσεις επιστρατεύονται στο παιγνίδι του εκβιασμού.

Πρόσφατα θύμα τέτοιου εκβιασμού έχει πέσει και γνωστός τραπεζίτης ο οποίος απέκτησε παιδί εκτός γάμου και τα κατάλληλα μηνύματα στάλθηκαν ποικιλοτρόπως.

Στο παιγνίδι των εκβιασμών πολύ συχνά συμμετέχουν και οι συντάκτες με τα «λαβράκια» που κατά καιρούς βγάζουν στο ρεπορτάζ.

Βέβαια οι δημοσιογράφοι δεν είναι δυνατόν να υποδύονται ότι αγνοούν το ποιόν του εργοδότη τους και αίφνης, όταν αυτός χρεοκοπεί η τους αφήνει απλήρωτους, βγάζουν τα’ απωθημένα τους.

Δηλαδή αν είσαι στη δούλεψη του Ντίλιγκερ έχεις δικαίωμα να εκπλαγείς όταν αυτός είναι έτοιμος να σου την ανάψει;

Αμέτρητα ρεπορτάζ έχουν θαφτεί επειδή οι εκδότες τα παντελόνιασαν ενώ ο συντάκτης στη καλύτερη περίπτωση να κρατάει να ντοκουμέντα ώστε να εκβιάζει αύριο ο ίδιος των ιδιοκτήτη του μέσου για να μην τον απολύσει η του μειώσει το μισθό.

Πολλά λεφτά βγαίνουν από το Οικονομικό-επιχειρηματικό  ρεπορτάζ, όπως επίσης και από το Δικαστικό.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ  έχουν στήσει ολόκληρη φάμπρικα πάνω σε τέτοιου είδους  ρεπορτάζ.  Ένας πολύ γνωστός μηντιάρχης συνηθίζει να λέει «εγώ δεν είμαι απατεώνας, εκβιαστής είμαι…»

Με τον ίδιο τρόπο εκβιάζουν και επικεφαλής ημικρατικών-δημόσιων Οργανισμών που διακινούν το πολύ χρήμα του δύστυχου φορολογούμενου.

Η διαπλοκή της πολιτικής με τη μηντιακή εξουσία, η χρήση των ΜΜΕ ως εργαλεία για κρατικές αναθέσεις πάσης φύσεως και οι συνεχόμενοι εκβιασμοί περιέργως δεν έχουν μπει στο μάτι καμιάς Τρόικας και γι αυτό τίποτε δεν πρόκειται ν’ αλλάξει σ αυτή τη χώρα.

Η ομερτά για την ώρα καλά κρατεί…

kourdistoportocali.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *