Η «μάχη» για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων

Ένα μέσο πίεσης στο οποίο οι τράπεζες πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αντισταθούν σχεδιάζει να «αξιοποιήσει» προσεχώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στον ακήρυχτο «πόλεμο» που έχει ανοίξει με τις τράπεζες, αναφορικά με τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων.

Συγκεκριμένα, στους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι να κάνει χρήση του …δικαιώματος που του παρέχει το γεγονός ότι θα είναι αυτό που θα ορίσει τους κανόνες διάθεσης των περίπου 35 δις ευρώ, τα οποία θα δοθούν στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, μέσω του δεύτερου πακέτου της οικονομικής βοήθειας που θα δοθεί στη χώρα μας.

Ως γνωστόν, αυτά τα λεφτά περιμένουν, περίπου ως μάννα εξ ουρανού, οι τραπεζικές διοικήσεις, για να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες – κεφαλαιακές και άλλες – υποχρεώσεις τους.

Το θέμα είναι υπό ποιους όρους θα τους δοθούν αυτά τα λεφτά κι εν προκειμένω κρίσιμο ρόλο θα έχει το υπ. Οικονομικών, το οποίο θα κληθεί να «ερμηνεύσει» το εξαιρετικά δυσνόητο νόμο που συζητήθηκε στη Βουλή.

Εκεί ακριβώς θα «πατήσει» λοιπόν, για να αυξήσει την πίεση προς τις τράπεζες, προκειμένου να κάνουν υποχωρήσεις αναφορικά με το θέμα των ρυθμίσεων στα δάνεια. Και το πιθανότερο είναι πως στο τέλος θα βρεθεί ένα modus Vivendi.

Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό; Ένας γενικός κανόνας, που θα λέει ότι επιμηκύνονται κατά ένα «Χ» χρονικό διάστημα οι διάρκειες αποπληρωμής, διατηρώντας, ωστόσο, στα ίδια επίπεδα τα επιτόκια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μειώνονται οι μηνιαίες δόσεις και δίνεται μια ανάσα στους δανειολήπτες.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια τακτική που εφαρμόζουν ήδη, γενικευμένα,  οι τράπεζες, μόνο που δεν είναι καθολική. Αυτή θα είναι η βασική διαφοροποίηση…

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η «μάχη» για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων

 • 01/03/2012, 12:58
  Permalink

  Οι ίδιες μαλακίες.

  Γιατί να πληρώσω έως 400.000 ευρώ, ένα σπίτι που δεν πιάνει 100.000 ευρώ;

   

   

  Σχολιάστε
 • 01/03/2012, 13:08
  Permalink

  Αυτή είναι η διαφοροποίηση my ass.  Με δεδομένων των υφεσιακών μέτρων, την έλλειψη ρευστότητας, την αύξηση(ναι, ναι) των αντικειμενικών αξιών, την εκ νέου(ναι,ναι) μείωση μισθών και συντάξεων, την διεύρυνση της φορολογικής βάσης έτσι ώστε να πιάνει μέχρι Μανάγκουα, ο σκοπός είναι οι τραπεζίτες να κάνουν λίγο το δυσκολάκι, (σαν παρθένα ζωντοχήρα την πρώτη νύχτα γάμου) και να δεχτούν να ξαναδεσμευτούμε με νέους πιο “νόμιμους” ευρωπαϊκούς όρους για να ξα-αναλάβουμε να πληρώνουμε ακίνητα που θα τα έγραφαν στα ήδη βεβαρυμένα χαροφυλάκια των real estate τμημάτων τους και κοινώς θα τα έκαναν κλίσμα. Έχουσα σώας τας φρένας, μετά από αυτήν την έκλαμψη αναφωνώ: Μη γλείφεστεεεεε!!!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.