Η μισθοδοσία της ανέχειας και της φτώχειας

Κρύος ιδρώτας διαπέρασε τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στο Δήμο Βύρωνα, όπως και σε όλους τους Δήμους της χώρας, όταν αντίκρισαν το χαρτί της μισθοδοσίας του Β΄ δεκαπενθημέρου και είδαν ο μισθός τους να ανέρχεται από 4 μέχρι 380 ευρώ. Η μισθοδοσία αυτή είναι αποτέλεσμα της μείωσης του μισθού που φτάνει μέχρι και τα 565 ευρώ το μήνα με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που επέβαλε η εξουσία και των κρατήσεων για δάνεια που…
έχουν οι εργαζόμενοι. Τα συναισθήματα των εργαζόμενων γίνονται αντιληπτά από τον καθένα, αγανάκτηση, μίσος, κατήφεια, απογοήτευση, αδιέξοδος.

Την ίδια στιγμή τα Μ.Μ.Ε ενημέρωναν την κοινή γνώμη ότι ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας φτάνει τις 85.000 ευρώ το χρόνο, του πρωθυπουργού 110.000 ευρώ το χρόνο και ο μισθός του κάθε βουλευτή ξεπερνά τις 7.000 ευρώ το μήνα. Όταν 199 από αυτούς τους 300 εθνοπατέρες ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα να κατεβεί στα 580 ευρώ το μήνα μεικτά και για τους νέους έως 25 χρονών στα 510 ευρώ. Στόχο έχουν να επιβάλλουν μισθούς Βουλγαρίας για να προσελκύσουν επενδυτές με πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό, φτιάχνοντας ένα καθεστώς με εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και εργοδότες δίχως υποχρεώσεις.

Οι πολιτικοί που επέλεξαν να μας βάλουν στο Δ.Ν.Τ., στο μνημόνιο και τώρα ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση διαπράττουν έγκλημα σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της χώρας. Έχουν κηρύξει κοινωνικό, οικονομικό πόλεμο σε βάρος του ελληνικού λαού, για να σώσουν δήθεν τη χώρα στο όνομα της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Αρκετά ψέματα μας είπαν μέχρι τώρα όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία, δεν μπορούν όμως να μας κοροϊδεύουν για πάντα. Η οργή και η αγανάκτηση του λαού μπορεί να γίνει τσουνάμι ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τους. Όλοι και αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, πιο δυναμικά πιο μαζικά. Δε δικαιούται να απουσιάζει κανείς από αυτό τον ιστορικό αγώνα για τη σωτηρία του λαού και της χώρας.

Όλοι στους δρόμους. Ενωμένοι, μπορούμε να τους διώξουμε. Δεν φοβόμαστε. ΜΑΤ, ΒΙΑ, ΧΗΜΙΚΑ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ δεν είναι ικανά να σταματήσουν την οργή του λαού που τελικά θα τους ανατρέψει και θα ξαναγεννήσει την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος. Εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα
Μέλος του Δ. Σ του σωματείου και της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης.
Βύρωνας 16/ 2 / 2012


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.