Η φτώχεια απειλεί τους Έλληνες

Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την φτώχεια και την ανεργία στην Ελλάδα.

Ο εκρηκτικός συνδυασμός που σπρώχνει χιλιάδες συμπολίτες μας στα συσσίτια.
Πρώτα θύματα τα παιδιά

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πέφτουν στα δίχτυα της φτώχειας, με τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών να προκαλούν τρόμο.

Ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα συσσίτια της εκκλησίας για να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ο αριθμός των ανέργων για το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος του 2011 έφτασε τους 810.821, σημειώνοντας αύξηση του ύψους 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Παράλληλα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων για το μήνα Σεπτέμβριο είναι κατά 18,4% μεγαλύτερος απ' ό,τι ήταν το Σεπτέμβριο του 2010, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι ανάμεσά τους, αγγίζουν το 37%!
Το αποτέλεσμα είναι το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται με φτώχεια να ξεπερνά το 20% και να αυξάνεται στο 23,7% για τα παιδιά έως 17 ετών.

Μάλιστα, η τελευταία έκθεση της Eurostat που βασίζεται στα στοιχεία περασμένων ετών και όχι του 2011, φέρνει την Ελλάδα στην τέταρτη θέση της λίστας για τον κίνδυνο φτώχειας μετά τις Λετονία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Τα στοιχεία, προκαλούν τρόμο, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα που θα προκαλέσουν περαιτέρω μείωση εισοδημάτων, την ώρα που η Ελλάδα απειλείται με πτώχευση.

news247


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.