Θα συνεχίζεις να φτωχαίνεις Έλληνα , μέχρι να εξοντωθείς αν δεν ξυπνήσεις.

Μέσα σε αυτόν τον αχταρμά των ειδικών οικονομολόγων οικονομο-αναλυτών διανοούμενων, πολιτικών και δημοσιογράφων, δεν υπάρχει κανένας που να σου λέει την αλήθεια.

Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται από πρόθεση ή λόγο παντελείς έλλειψης γνώσεις για το πως ανεβαίνει οικονομικά μια κοινωνία.

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολύ απλό και είναι ένα και μόνο ένα.

Αυτό έχει να κάνει με τα εξερχόμενα και τα εισερχόμενα φράγκα, στην Ελλάδα.

Το έχω ξαναγράψει.

Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα μικρό νησί 100 κατοίκων.

Το νησί αυτό των 100 κατοίκων που ονομάζεται Ελλάδα, αναπτύσσετε κάθε χρόνο κατά 10 %, έχει δηλαδή ρυθμό ανάπτυξης 10% συνεχώς και σταθερά.

Όμως το νησί αυτό των 100 κατοίκων, έχει 20 μετανάστες που κάθε μήνα βγάζουν από το νησί ένα Α ποσό χρημάτων, ακόμη το λιμάνι του νησιού, το αεροδρόμιο, τα 2 από τα 3 σούπερ μάρκετ, τα ρούχα των κατοίκων, το τηλέφωνο οι τράπεζες και οι δρόμοι, είναι όλα ξένων συμφερόντων και

κάθε χρόνο λόγο αυτών των ξένων συμφερόντων επιχειρήσεων φεύγουν εκτός νησιού το 20 % των χρημάτων του νησιού ως κέρδη, με μαθηματική ακρίβεια, κάθε χρόνο, κάθε χρόνο το νησί αυτό θα φτωχαίνει κατά 10%, και μέσα σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει φράγκο πάνω στο νησί, ούτε ως δείγμα.

Δηλαδή το νησί που κάθε χρόνο είχε ανάπτυξη 10%, πλέον θα είναι 100%  φτωχό και πλήρως εξαθλιωμένο.

Αυτό και μόνο αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος. Τα εισερχόμενα στην Ελλάδα φράγκα, είναι λιγότερα από τα εξερχόμενα.

Είναι ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει και σε κάθε οικογένεια, από την στιγμή που τα εισερχόμενα στην οικογένεια φράγκα, είναι λιγότερα από τα εξερχόμενα, αργά αλλά σταθερά η οικογένεια αυτή θα πτωχεύσει εντελώς.

Η Ελλάδα, όπως και η οικογένεια δεν έχουν μηχανές να κόβουν λεφτά, άρα είναι υποχρεωμένες από κάπου και με κάποιον τρόπο να εισάγουν λεφτά, πάντα όμως τα εισερχόμενα λεφτά θα πρέπει να είναι περισσότερα από τα εξερχόμενα, όσο αυτό δεν ισχύει, τόσο θα φτωχαίνει και η οικογένεια και το Κράτος.

Απλά πράγματα, και απλή λογική.

Λοιπόν αγαπητοί ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ , όσο θα εξακολουθούμε με τον Α, ή Β τρόπο να στέλνουμε εκτός Ελλάδας, περισσότερα λεφτά από όσα εισάγουμε, η φτώχεια μας θα μεγαλώνει.

Το πρόβλημα μας δεν είναι οι ακριβοί μισθοί, ούτε το υψηλό χρέος,  το πρόβλημα μας είναι η έλλειψη παραγωγής  από την μια, σε συνδυασμό με την εξαγωγή χρημάτων από την άλλη.

Χρειάζεται τώρα οικονομικός πατριωτισμός.

Αγορά μόνο ελληνικών συμφερόντων προϊόντα, όχι δουλειά σε ξένους, προσπάθεια για εξαγωγή προϊόντων  υπηρεσιών, και όχι εξαγωγή νέων ανθρώπων  όπως μας προτρέπουν τα πουλημένα ΜΜΕ.

Όσον αφορά στις ξένες επενδύσεις, ας το καταλάβουμε πλέον και αυτό, άλλο είναι να φτιάξει εδώ ένα εργοστάσιο ένας ξένος, και άλλο να αγοράσει το αεροδρόμιο να φτιάξει ένα σούπερ μάρκετ ή να στήσει δέκα ανεμογεννήτριες των οποίων το ρεύμα εγώ πρέπει να αγοράζω, ακριβότερο από αυτό της ΔΕΗ.

Στην πρώτη περίπτωση θα δώσει δουλειά, στην δεύτερη περίπτωση θα βγάζει κάθε μήνα ένα τσουβάλι λεφτά εκτός Ελλάδας.

Πόσα Ευρώ μας κοστίζουν ετησίως  η εισαγωγή τούρκικων επίπλων;

Πόσο η εισαγωγή κρέατος;

Πόσο η εισαγωγή μακαρονιών;

Πόσα Ευρώ βγάζει έξω κάθε χρόνο το Lidl;

Πόσο μας κοστίζουν κάθε χρόνο τα ολλανδικά τυριά;

Πόσα βγάζουν έξω κάθε χρόνο οι μετανάστες;

Κτλ Κτλ.

Λοιπόν, ή ξυπνάμε, ή μας παίρνει ο διάβολος όλους μαζί. 

Πάντως όσοι νομίζετε ότι σας σώσουν τα ξένα πακέτα, να ετοιμάζεστε  και για πιάσιμο του πισινού σας.

 

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.