Θύελλα και δραχμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Πού οδηγεί η μικροπολιτική των Βρυξελλών

Την εκτίμηση ότι ίσως η Ελλάδα χρειαστεί και ένα δεύτερο κούρεμα του χρέους της αναφέρει σε έκθεσή του ο οικονομολόγος του Peterson Institute κ. Jacob Funk Kirkegaard.

Στην έκθεση με τίτλο «Brinkmanship in Brussels, Sturm and Drachma for Greece and Europe» (Μικροπολιτική στις Βρυξέλλες, θύελλα και δραχμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη) εκτιμάται ότι το ελληνικό χρέος θα χρειαστεί αναδιάρθρωση σε δύο φάσεις.

Εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει τελικά να καλύψει τις δεσμεύσεις των μεταρρυθμίσεων που έχει λάβει έναντι του ΔΝΤ, ένα δεύτερο PSI θα αποφασιστεί, και το οποίο θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο το δημόσιο τομέα, δεδομένου ότι το υπόλοιπο χρέος του ιδιωτικού τομέα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την αναδιάρθρωση βάσει της αγγλικής νομοθεσίας.

Σε πρακτικό επίπεδο, ενώ το ΔΝΤ θεωρείται ανώτερος πιστωτής, μια δεύτερη ελληνική αναδιάρθρωση θα επιβάλει απώλειες κυρίως έναντι των άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ. Με άλλα λόγια, η σημερινή συμφωνία PSI απλώς διασφαλίζει ότι οι σοβαρές απώλειες που επιβάλλονται στους ιδιώτες πιστωτές, απλά προηγούνται των δυνητικά σοβαρών απωλειών για τις χώρες της ευρωζώνης.

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι η Ελλάδα θα δει μια πορεία του χρέους της, ανάλογη με τις κεντρικές προβλέψεις που στηρίζουν το δεύτερο πρόγραμμα. Σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να υπάρξει ολική συγχώρεση του επίσημου χρέους της Ελλάδας, εάν η Ελλάδα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ αναφέρεται στην έκθεση του ινστιτούτου.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Θύελλα και δραχμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη

 • 24/02/2012, 15:24
  Permalink

  Η μέθοδος της σαλαμοποίησης στο μεγαλείο της! Δειλά-δειλά, αρχίζει και αποκαλύπτεται το πραγματικό σχέδιο. Θα διασωθούν οι ιδιώτες (τράπεζες, hedge funds), και θα κατανεμηθεί η ζημιά στα κράτη (δηλαδή στους πολίτες), γιατί ήταν γνωστό ότι χρειάζεται περαιτέρω κούρεμα στην Ελλάδα. Μετά, είναι η σειρά των επόμενων κρατών του νότου ….

  Μήπως τελικά, η εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου στην Ελλάδα, ήταν το τυρί για τους πολίτες των πλούσιων Ευρωπαϊκών λαών που δε θέλουν να πληρώνουν το φτωχό νότο? Η φάκα, είναι η προστασία πανευρωπαϊκά του κεφαλαίου, και ο διαμερισμός του χρέους του νότου σε όλα τα κράτη. Να τη και η ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης, πλαγίως, κάμπτοντας έξυπνα τις εθνικές αντιδράσεις των κεντροβόρειων Ευρωπαίων ….  Μετά εκδίδεις και ένα Ευρωομόλογο και … ψεκάστε, τελειώσατε! Τα κέρδη οι τράπεζες, τις ζημιές ο Ευρωπαίος πολίτης … πλέον … , της “τάδε” επαρχίας (πρώην ανεξάρτητο κράτος).

  Σχολιάστε
   • 24/02/2012, 15:32
    Permalink

    Έκανα απλά ένα συλλογισμό. Το τι θα γίνει, θα το δείξει η νεκροψία ….

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.