Κάνουν τα στραβά μάτια οι Γερμανοί στη διαφθορά

Μπορεί η Γερμανία να συνυπέγραψε από το 1999 την ευρωπαϊκή “Σύμβαση κατά της Διαφθοράς”, ως ιδρυτικό μέλος, αλλά μέχρι σήμερα δεν την έχει επικυρώσει.

Συστηματικά, μάλιστα, αγνοεί τις συστάσεις της αρμόδιας επιτροπής του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της δωροδοκίας και τη διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα!

Αυτά τα εντυπωσιακά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε έκθεσή της η Ομάδα των Κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς. Συμπτωματικά, αυτή η ομάδα ονομάζεται… GRECO.

Στην έκθεση αναφέρεται με έμφαση ότι από τις είκοσι συστάσεις, που είχε απευθύνει στην Γερμανία η GRECO, μόνο τέσσερις απ’ αυτές εξετάσθηκαν «με ικανοποιητικό τρόπο». Οι συστάσεις, σύμφωνα με την ομάδα, ήταν απαραίτητες προκειμένου να εξασφαλισθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα καταπολέμησης της διαφθοράς, της δωροδοκίας και η διαφάνεια στην χρηματοδότηση πολιτικών και κομμάτων! Σας θυμίζει μήπως κάτι;

Αναλυτικότερα, στην έκθεση, που περνά από κόσκινο τους Γερμανούς αναφέρεται ότι:

– Στο Γερμανικό δίκαιο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της ποινικοποίησης του αδικήματος της δωροδοκίας σε βουλευτές και πολιτικούς.

– Σημαντικά κενά εντοπίζονται στον τομέα της ποινικοποίησης των δωρεών ιδιωτών προς ξένους αξιωματούχους και πολιτικούς.

– Κανένα μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί για να δημοσιεύονται έγκαιρα τα προεκλογικά έξοδα των πολιτικών κομμάτων και οι δωρεές που λαμβάνουν προεκλογικά υποψήφιοι βουλευτές και πολιτικοί.

Η ευρωπαϊκή ομάδα κατά της διαφθοράς καλεί τις γερμανικές αρχές να επικυρώσουν άμεσα τη σύμβαση κατά της διαφθοράς και το πρόσθετο πρωτόκολλο της και να προχωρήσουν στις απαραίτητες βελτιώσεις στον ποινικό κώδικα της Γερμανίας.

Έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια στην διακίνηση “πολιτικού χρήματος” και τον ποινικό κολασμό της διαφθοράς και της δωροδοκίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υπό μορφή επίπληξης, η GRECO γνωστοποιεί στις γερμανικές αρχές, ότι εξαιτίας της επιμονής της Γερμανίας να μην εφαρμόζει τις συστάσεις της ομάδας, θέτει σε εφαρμογή το άρθρο 32 του κανονισμού.

Αυτό εφαρμόζεται μόνο σε κράτη-μέλη τα οποία αρνούνται την εφαρμογή σχετικών συστάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Καλεί, τέλος, τον επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης να υποβάλλει -το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012- πλήρη έκθεση για την πρόοδο στην εφαρμογή των συστάσεων.

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.