Κάτι τρέχει με τις τράπεζες…

Από τον Γιάννη Αγγέλη

Οι άμεσες και έμμεσες πολιτικές παρεμβάσεις των δύο κυβερνητικών κομμάτων για να διολισθήσει χρονικά η απόφαση ολοκλήρωσης της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών μετά τις εκλογές έχει προκαλέσει υψηλές εντάσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr παρ΄ ότι υπήρξε σκόπιμη προσπάθεια στο υπουργικό συμβούλιο να αποφευχθούν σχετικές αναφορές από τον πρωθυπουργό, είναι σε γνώση του υπουργικού συμβουλίου η υψηλή ένταση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του κ. Παπαδήμου και ορισμένων μελών της κυβέρνησης που φέρονται να είναι οι “φορείς” αυτών των προσπαθειών για να καθυστερήσει η υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης.

Οι ευθύνες που αποδίδονται μάλιστα για το θέμα αυτό αφορούν στην αποσιώπηση από πλευράς κυβερνητικών στελεχών διαπραγματεύσεων που είχαν γίνει με στελέχη της τρόικα για να “τρέξει” η υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης συνδυαστικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ώστε να μη υπάρξουν προβλήματα στην κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος.

Η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών έγινε με πρωθύστερο τρόπο υποστήριξε στο capital.gr κυβερνητικός παράγοντας ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε αναζητήθηκε και δρομολογήθηκε ένα μεταβατικό χρηματοδοτικό σχήμα (bridge financing) για το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει χθες το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να ξεπερασθούν προβληματισμοί για τον τρόπο χρήσης των 25 δισ. ευρώ που διατυπώθηκαν ανεπισήμως από το EFSF. Για τις σχετικές διαδικασίες υπάρχει καθημερινή αλλά διακριτική ενημέρωση της τρόικα η οποία για λόγους πολιτικής συγκυρίας (προεκλογική περίοδος) αποφεύγει με “υψηλή εντολή” να εμπλακεί είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ένταση που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την χρονική διολίσθηση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης φαίνεται να προδιαγράφει αλλαγές στην στάση της τρόικα για το πως θα τρέξουν τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση αυτή.

Το capital.gr και το “Κεφάλαιο” είχαν επισημάνει πριν από δύο εβδομάδες ότι πριν από το Πάσχα είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται με πιο άμεσο τρόπο οι πολιτικές πιέσεις για την “καθυστέρηση” της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ενήμεροι για τις εξελίξεις αυτές κυβερνητικοί παράγοντας συνδέουν την καθυστέρηση αυτή με σκοπιμότητες οι οποίες αφορούν πέραν των άλλων και σε προθέσεις επιλογής συγκεκριμένων “μη πολιτικών προσώπων” για την ηγεσία κυβερνητικών σχημάτων συνεργασίας που θα μπορούσαν να προκύψουν μετά τις εκλογές.

kourdistoportocali.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κάτι τρέχει με τις τράπεζες…

 • 29/04/2012, 12:49
  Permalink

  Όχι απλά κάτι τρέχει με τις τράπεζες, … βρωμάει και ζέχνει!!!

  Με όλες αυτές τις παρασκηνιακές διεργασίες περί αναβολής των αποφάσεων κεφαλαιοποίησης, απλά έλαμψε η αλήθεια!
  Τα δεδομένα είναι τα εξείς,

  1. Ο Παπαδήμος είναι πιστός και αφοσιωμένος υπάλληλος της ΕΕ, και δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τους εγχώριους τραπεζίτες και τα συμφέροντά τους. Η αποστολή του είναι ΜΙΑ και ξεκάθαρη: μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο έλεγχος τους θα παραδοθεί πλήρως στην ΕΕ (sic ΤΧΣ), οπότε το Βερολίνο θα ελέγχει 100% την Οικονομία της Ελλάδας, άρα όλης της χώρας! Με βάση αυτό το μοντέλο, θα επιχειρηθεί η αφομίωση όλων των Ευρωπαϊκών περιφερειακών τραπεζών από την ΕΚΤ (μία Ευρωπαϊκή FED), και έτσι η Γερμανία θα επιβάλλει πανεύκολα την όποια δημοσιονομική πολιτική θεωρεί ως ενδεδειγμένη για την ήπειρό μας. Μιλάμε για πραγματική και ουσιαστική οικονομική ενοποίηση, … με τα κέφια του Βερολίνου όμως!

  2. Οι εγχώριοι τραπεζίτες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και κατάρρευσης. Τα μαγαζιά τους είναι πτωχευμένα, δανεισμένα από την ΕΚΤ μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, και κυρίως, απαιτούνται τεράστια κεφάλαια για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Η δε κατάσταση τους βαίνει επιδεινούμενη λόγω έκρηξης των κόκκινων δανείων, και προβλέψεων Black Rock που κρύβονται επιμελώς …. Κοινώς, ΧΑΝΟΥΝ τα μαγαζιά τους και τον έλεγχο που ασκούσαν στην Ελληνική κοινωνία, οικονομία και πολιτική. ΧΑΝΟΥΝ τη δυνατότητα της διαπλοκής, της διαφθοράς, του πλιάτσικου, και στυγνού παρεμβατισμού πάνω στην Ελλάδα και τους πολίτες της!

  3. Η επιβεβαιωμένη και επερχόμενη πολιτική ανατροπή έχει σπείρει τον τρόμο στους τραπεζίτες και τους πολιτικούς του συστήματος που περιέγραψα προηγουμένως. Γι’ αυτό και στο υπουργικό συμβούλιο, “κάποιοι” είχαν λάβει εντολές από τους τραπεζίτες να αναβληθούν όλα. Απλά κερδίζουν χρόνο, για να δουν πού θα κάτσει η βάρκα το βράδυ της 6ης Μαϊου. Επίσης κρατούν για λίγο χρόνο ακόμα τον έλεγχο των μαγαζιών τους για να “φάνε” ότι παραπάνω μπορούν, και να αναβάλλουν την υποχρέωσή τους να ρίξουν χρήμα από την τσέπη τους. Έτσι κι αλλιώς δεν το έχουν, άλλα και να το είχαν, πάλι δε θα το έριχναν, διότι ΕΡΧΕΤΑΙ σφοδρή κοινωνική καταιγίδα στην Ελλάδα!

  Το βράδυ της 6ης Μαϊου,
  ή με την ανατροπή των πολιτικών πραγμάτων θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για την ήπειρό μας και θα ξεκινήσει το ντόμινο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων,
  ή, μέσω νοθείας και λογισμικών τρύκ θα κρατήσουν οι διαπλεκόμενοι τον έλεγχο για λίγο ακόμα, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ θα ανοίξει ένα πολύ πιο επικίνδυνο κουτί …! Αυτό της βίας και της κοινωνικής αναταραχής …. Η “χειροβομβίδα” θα εκραγεί στα χέρια τους!

  Ότι και αν συμβεί από τα δύο, προετοιμαστείτε, … θα έχουμε να διηγηθούμε απίστευτες ιστορίες στα εγγόνια μας!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.