Κίνδυνος μαζικών λουκέτων για τα φαρμακεία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι 12.000 φαρμακοποιοί με ορατό πλέον τον κίνδυνο συσσωρευμένων λουκέτων , με τα κατασχετήρια να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο λόγω έλλειψης ρευστότητας. Κραυγή αγωνίας απευθύνουν και οι οικογένειες των 24.000 υπαλλήλων στον χώρο του φαρμάκου, με την ανεργία να τους απειλεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των φαρμακοποιών μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να οδηγηθούν σε κλείσιμο περίπου 800 φαρμακεία. Την ίδια στιγμή οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία ξεπερνούν τα 400.000.000 ευρώ .

Με βάση πραγματικά στοιχεία η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε από τα 5,3 δις ευρω το 2009 στα 3,5 δις το 2010. Από την διαφορά των 2 δις τα 400.000.000 αποτελούν την εισφορά των φαρμακοποιών. Επιπλέον άλλα 200.000.000 ευρώ θα δώσουν μέσα στο επόμενο έτος γιατί σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012, η περικοπή τα φαρμακευτικής δαπάνης θα φτάσει το 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου από την 1η Ιανουαρίου του 2012 οι φαρμακοποιοί αναστέλλουν την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα ξεκινούν Γενικές

Συνελεύσεις σε όλους του Συλλόγους της χώρας προκειμένου να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις διαρκείας.
“Τα φαρμακεία βιώνουν συνθήκες οικονομικής αδυναμίας να λειτουργήσουν και συγχρόνως αισθάνονται την ασφυκτική πίεση της κυβέρνηση. Μας έχουν στοχοποιήσει ζητώντας την περαιτέρω μείωση τους εισοδήματος μας με τρόπο που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή μας” τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου. “Ο Ιανουάριος θα είναι καυτός μήνας λόγω κινητοποιήσεων όπως προανήγγειλε και ο ίδιος υπουργός υγείας πρόσφατα. Στο πνεύμα των ημερών και με την σκέψη μας στον πάσχοντα , τον ηλικιωμένο , τον ασθενή, καλούμε τον Υπουργό να μην καταστρέψει το σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης, βασικός πυλώνας του οποίου είναι το φαρμακείο της γειτονιάς”.

Η φαρμακευτική περίθαλψη καταρρέει σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εξαιτίας :

 • Των πολύμηνων και παράνομων καθυστερήσεων πληρωμών των ταμείων παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις
 • Των κυβερνητικών σχεδιασμών εξόντωσης των φαρμακείων
 • Της πιστωτικής ασφυξίας και της σημερινής οριακής οικονομικής κατάστασης των φαρμακείων
 • Της υποβάθμισης της περίθαλψης , της απαξίωσης του φαρμακοποιού και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους

Οι φαρμακοποιοί, στην ανακοίνωσή τους ζητούν:

 • Να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των πολύμηνων καθυστερήσεων και να ξεκαθαριστούν οι ημερομηνίες πληρωμών όπως προβλέπει η ελληνική και η κοινοτική νομοθεσία
 • Να παρέμβει η Κυβέρνηση έτσι ώστε να αρθεί η πιστωτική ασφυξία η οποία οδηγεί τα φαρμακεία σε οικονομική αδυναμία λειτουργίας καθώς οι προμηθευτές συντονισμένα έχουν σταματήσει την πίστωση
 • Να στηριχθεί η αποστολή και ο κοινωνικός ρόλος του φαρμακείου και να σταματήσει το συνεχές κλίμα αβεβαιότητας που πλήττει φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ καταλήγει: “Η υγεία γίνεται πολυεθνική και εμπορευματοποιείται Αυτή τη συνταγή καταστροφής, εμείς δεν την εκτελούμε! Η μόνη διέξοδος είναι αγώνας μέχρι εσχάτων . Οι φαρμακοποιοί από το νέο έτος ξεκινούν αγώνα διαρκείας . Δεν διαπραγματευόμαστε την επιβίωσή μας”.

tro-ma-ktiko.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.