Καθαρές κουβέντες, δεν θα τρέχουμε στις καφετζούδες!!!

Της Σοφίας Βούλτεψη

 

«Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο σε όσα έχω πει σχετικά με αυτό το θέμα, μάλιστα στην ίδια αίθουσα πριν από λίγες μέρες, και άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές»:
Η συγκεκριμένη πρωθυπουργική απάντηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες (μετά από την όγδοη κατά σειρά σωτηρία μας, σας θυμίζω) έχει γίνει αντικείμενο αποκωδικοποίησης, ανάλυσης, ερμηνείας και γενικά μεγάλης κουβέντας.

Τρέξαμε στην Πυθία, πήγαμε σε καφετζούδες, κατεβάσαμε τους ονειροκρίτες, αλλά δεν νομίζω να βγήκε κάποιο συμπέρασμα.

Κατ’ αρχήν, τι σημαίνει «όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της»; Ποιο είναι το έργο της κυβέρνησης; Το PSI και οι «υποχρεώσεις» που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση, θα πείτε.

Εντάξει. Άλλη δουλειά έχει να κάνει η κυβέρνηση; Για παράδειγμα, να μοιράσει (επιτέλους) τα σχολικά βιβλία, να μην κηρύσσονται άγονοι οι διαγωνισμοί για τα τετράδια των Πανελλαδικών, να μην κλέβουν τα μουσεία μας, να μην μας σκοτώνουν στους δρόμους, να πέσουν οι τιμές, να πέσει κανένα ευρώ στη χώρα;

Αν όχι, τότε κακώς ο κ. Παπαδήμος κράτησε μια κυβέρνηση πενήντα ατόμων και κακώς ο κ. Βενιζέλος παραπληροφόρησε, λέγοντας ότι το PSI θα ολοκληρωνόταν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και οι εκλογές θα είχαν διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου, ώστε να λειτουργήσουν κάποτε και όλα τα υπόλοιπα.

Επίσης, τι σημαίνει «άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές»;

Διότι από όσο γνωρίζω, η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις καθαρές κουβέντες.

Πριν από δέκα ημέρες, μιλώντας σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Μποκκόνι του Μιλάνου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ήταν σαφής:

«Η προσωρινή θητεία μου λήγει το 2013 και χωρίς αμφιβολία θα επιστρέψω εδώ στο Μποκκόνι, για να ολοκληρώσω τη θητεία του προέδρου, αξίωμα για το οποίο έχω εκλεγεί για τέσσερα χρόνια».

Καθαρές κουβέντες. Ουδείς χρειάστηκε να ρίξει τα χαρτιά για να τον ερμηνεύσει.

Στην Ιταλία, το Κίνημα «Ελευθερία και Δικαιοσύνη», που εδώ και δέκα χρόνια παρεμβαίνει στον δημόσιο βίο της χώρας συγκεντρώνοντας κάθε φορά χιλιάδες υπογραφές κάτω από τα κείμενα – μανιφέστα του, είχε από την αρχή ταχθεί υπέρ του σχηματισμού της κυβέρνησης Μόντι.

Τώρα, παρεμβαίνει με άλλο κείμενο, με το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αποξένωση των Ιταλών από την πολιτική.

Για να διαπιστώσετε πως τίποτε δεν είναι τυχαίο, παραθέτω μερικά αποσπάσματα αυτού του κειμένου:

«Η τεχνοκρατική κυβέρνηση είναι ένα σημάδι των καιρών. Είναι καιροί υποχώρησης της πολιτικής και αδρανοποίησης των πολιτικών κομμάτων. Στην Ιταλία, το πολιτικό σύστημα και η «άρχουσα τάξη του» έχουν αποτύχει».

«Καθώς λίμναζε η πολιτική, ο σχηματισμός τεχνοκρατικής κυβέρνησης φάνηκε ότι ήταν η μοναδική λύση απέναντι στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Πρέπει να την δεχθούμε σαν φάρμακο. Αλλά το φάρμακο που θεραπεύει μπορεί να εξελιχθεί σε δηλητήριο που σκοτώνει. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να είναι τεχνοκρατική στις πράξεις, αλλά όχι και στις συνέπειες των πράξεών της».

Οι υπογράφοντες το κείμενο υποστηρίζουν ότι μπορεί τα συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος να αντιμετωπίζονται τεχνοκρατικά (βλέπε PSI), αλλά όλες οι κυβερνήσεις είναι πολιτικές, διότι οι πράξεις τους έχουν συνέπειες στους πολίτες.

Αλλά, συνεχίζουν, η τεχνοκρατική αντίληψη (βλέπε PSI και τα λοιπά) καταργεί την ελευθερία της πολιτικής. Οι τεχνοκράτες ασκούν μια ιδεολογική πίεση που μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση της πολιτικής. Αλλά χωρίς πολιτική δεν υπάρχει ελευθερία και δημοκρατία. Και όταν δεν υπάρχει δημοκρατία, οι λύσεις στηρίζονται στην επιβολή.

«Σήμερα, που η απομάκρυνση των πολιτών από τα κόμματα ουδέποτε υπήρξε τόσο μεγάλη, ακριβώς σήμερα επείγει μια εκστρατεία εθνικής συμφιλίωσης με την πολιτική. Ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα της άρχουσας τάξης μας είναι ότι κατέστησαν την πολιτική αποκρουστική και έσπρωξαν στην απάθεια τις νεότερες γενιές, ακριβώς αυτές τις γενιές που χρειάζεται περισσότερο η κουρασμένη και γερασμένη πατρίδα μας».

«Οι πολίτες – και είναι πολλοί – που μέσα στα κόμματα και στη δημόσια διοίκηση σέβονται τον εαυτό τους, πρέπει να βγουν στο φως, να εγκαταλείψουν τη σιωπή τους, να σταματήσουν να παρακολουθούν απαθώς την παρακμή της πολιτικής».

Ουσιαστικά, το Κίνημα «Ελευθερία και Δικαιοσύνη», που τα κείμενά του υπογράφουν προσωπικότητες της Ιταλίας, καλεί τους Ιταλούς να μην περιοριστούν στη στείρα διαμαρτυρία, αλλά να ανασυνταχθούν μέσα από τα κόμματά τους, να τα «καθαρίσουν» και να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση Μόντι δεν αρκεί για να λυθούν μακροπρόθεσμα τα προβλήματα της χώρας.

Αντίθετα, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως δεν βλέπουμε ποτέ τον επόμενο κίνδυνο.

Γι’ αυτό και δεν αντιδρά ποτέ κανείς, παρά μόνο εκ των υστέρων.

Ουδείς αντέδρασε δυναμικά όταν είδε να σχηματίζεται μια κυβέρνηση πενήντα ατόμων που ήταν σχεδόν η ίδια με την προηγούμενη.

Πάνε τέσσερις μήνες και η χώρα παραμένει ακίνητη – εξαιρουμένων μερικών επιπλέον πήγαιν’ έλα στις Βρυξέλλες, που συνοδεύονται από τις συνήθεις θριαμβολογίες.

Καθαρές κουβέντες, λοιπόν. Αφήστε κατά μέρος τις σιβυλλικές εκφράσεις και πείτε μας αν μπορείτε να κυβερνήσετε τη χώρα εντός συνόρων και να διαπραγματευτείτε εκτός συνόρων.

Διότι μέχρι στιγμής δεν δείχνετε ότι είστε σε θέση να πράξετε ούτε το ένα, ούτε το άλλο!

Και η παράταση του μαρτυρίου, οδηγεί στην κατάργηση της πολιτικής – δηλαδή της ελευθερίας και της Δημοκρατίας!

elzoni.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Καθαρές κουβέντες, δεν θα τρέχουμε στις καφετζούδες!!!

 • 06/03/2012, 18:22
  Permalink

  Συγνωμη κυρια Βουλτεψη, αλλα εδω ειναι η χωρα των ατομων με ειδικες αναγκες!

  Οι πολιτες ειναι κουφοι και τυφλοι.  Δεν βλεπουν και δεν ακουνε τιποτα.  Οποτε που το προβλημα?

  Οι πολιτικοι μας ειναι κουτσοι, γι’αυτο και πανε αργα! 

  Οι Δικαστες μας, ειναι πολυ απασχολημενοι στο να εκδιδουν Διαταγες Πληρωμης.  Αυτοι ειναι “ξεχασιαρηδες”

  Νομιζουν οι ειναι υπαλληλοι των τραπεζων, “ξεχασανε” οτι ειναι λειτουργοι και οχι υπαλληλοι!

  Το επιστημονικο δυναμικο της χωρας, υποφερει απο νανισμο!  Πως να υψωσουν αναστημα στα αντισυνταγματικα, στα 
   
   αντιλαικα, στα ανθελληνικα  ή στα προδοτικα “εργα” της κυβερνησης? 

  Να γραψω και αλλα?  Ποιος θα τα διαβασει?  Οι λιγοι αρτιμελεις τα γνωριζουν, οι αλλοι με τι προσοντα? 

  Σχολιάστε
 • 06/03/2012, 21:16
  Permalink

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.ΤΑ ΤΗΛΕΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.ΕΤΣΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΕΚΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ’ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ’ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΡΙΣΤΑ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ,ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΟΜΩΣ,ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ.ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ .

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.