Και επισήμως για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Παπουτσής

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και επισήμως, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Χρήστος Παπουτσής.

Σε δήλωσή του, τόνισε ότι η υποψηφιότητά του στοχεύει στην ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε «ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς, ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό».

Υπενιθυμίζεται ότι, μόλις πριν από μερικές ημέρες -την Καθαρά Δευτέρα-, ο κ. Παπουτσής, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Την ανάγκη να τηρηθεί το καταστατικό επισήμαναν, μετά τη δήλωση υποψηφιότητας του Χρήστου Παπουτσή, κύκλοι προσκείμενοι σε αυτόν.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο κ. Παπουτσής είναι υπέρ της εκλογής από τη βάση, αλλά και της συγκέντρωσης 100 υπογραφών μελών του Εθνικού Συμβουλίου, για να μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τους διαγραφέντες βουλευτές, οι συνεργάτες του υπογράμμισαν πως ο κ. Παπουτσής απευθύνεται στους πάντες, όταν λέει ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η αγωνία των βουλευτών για τη χώρα και ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα τους ήθελε όλους πίσω.

Ωστόσο, χαρακτήρισαν ορθή την απόφαση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «είναι άνανδρο αυτό που συμβαίνει με τον Μιχάλη», εννοώντας την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί για τις συγγενικές σχέσεις του κυρίου Παπουτσή με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Τέλος, σχολιάζοντας το κατα πόσο θα βαρύνει η συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία, οι συνεργάτες του υπογράμμισαν, «θα αποδεχτούμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αλλά θα βγάλουμε και πολιτικά συμπεράσματα».

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *