Και τώρα αρχίζει ο πόλεμος των Τραπεζών για την επιβίωση

Σε έξι μήνες από τώρα, δηλαδή μετά το καλοκαίρι, το τραπεζικό τοπίο που ξέραμε θα το έχουμε ξεχάσει. Η έγκριση του νέου δανείου από το Γιούργκρουπ δίνει το πράσινο φως και για το PSI το οποίος όμως έχει πολύ ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Όμως, μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο θα έχουν μείνει λίγες τράπεζες κι άλλες θα έχουν απορροφηθεί από μεγαλύτερα σχήματα.

Όπως αναφέρουν γνώστες της αγοράς, μέσα στην εβδομάδα θα ψηφιστεί από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τα CACS με πρόβλεψη για την ενεργοποίηση της υποχρεωτικής συμμετοχής των ομολογιούχων μόλις συγκεντρωθεί το 75%.

Στη συνέχεια θα ανοίξουν τα βιβλία προσφορών και στις 8 με 11 Μαρτίου θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων και θα ξεκινήσει η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών με τα 30 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί.

Όμως, θα πρέπει οι τράπεζες να έχουν κεφαλαιακή επάρκεια και πολλές από αυτές σήμερα είναι προβληματικές. Εκτιμάται λοιπόν ότι θα χωριστούν σε καλές και κακές τράπεζες ή σε καλό και κακό χαρτοφυλάκιο. Το καλό μπορεί να ενσωματωθεί σε τράπεζες που είναι βιώσιμες, έτσι οι μικρές και προβληματικές θα εξαφανιστούν σιγά – σιγά και όσες μείνουν θα προσπαθήσουν να βρουν κεφάλαια ώστε να μην κρατικοποιηθούν μετά από τρία χρόνια.

Η ουσία είναι ότι τους επόμενους μήνες θα παιχθεί ένα πολύ άγριο και παρασκηνιακό παιχνίδι μεταξύ των τραπεζιτών για να μπορέσουν κάποιοι από αυτούς να διασωθούν.

Και ασφαλώς η «τραπεζοφαγεία» θα έχει και πολιτικούς και χρηματο-οικονομικούς όρους. Κάποιοι θα κερδοσκοπήσουν, κάποιοι θα χάσουν περιουσίες, κάποιοι θα παίξουν όλα τα χαρτιά τους για να επιβιώσουν.

Και κάποιοι θα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι όταν θα αποκτήσουν assets από τράπεζες που είναι εντυπωσιακά. Στεγαστικά δάνεια που δεν είναι κόκκινα, αποταμιεύσεις, επιχειρηματικά δάνεια θα γίνουν μήλον της έριδος.

www.antinews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.