Και χρήμα θα τυπώσει η τράπεζα της Ελλάδος, ελέω “Selective Default”!

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες ρευστότητας των εγχώριων τραπεζών, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Τρίτη, να κλείσει τις στρόφιγγες, εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο η ΕΚΤ αναγνωρίζει το γεγονός πως τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που θα μπουν στο PSI, συνιστούν “σκουπίδια” που δεν μπορούν να γίνουν δεκτά ως ενέχυρο για την παροχήσκανδαλώδους ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, όμως με τον τρόπο αυτό η ΕΚΤ, που αποτελεί μέλος της τρόικας, πιέζει, με έμμεσο τρόπο, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και πιο αδίστακτη εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου, καθώς διαμηνύει πως το “μπλόκο” στα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα είναι προσωρινό!ν.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, οι ανάγκες χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος θα καλύπτονται από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (του γνωστού ELA , Emergency Liquidity Assistance).

Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο η Τράπεζα της Ελλάδος θα κληθεί, όχι απλά να κλείσει τις τρύπες από την αναδίπλωση της ΕΚΤ, αλλά ακόμα και να τυπώσει χρήμα (εφόσον μιλάμε για νέα δάνεια) προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωση των ελλήνων τραπεζιτών!

Με άλλα λόγια, αυτό που δεν επιτρέπεται να γίνει για την τόνωση της οικονομίας και τηςαπασχόλησης (επεκτατική νομισματική πολιτική – τύπωμα χρήματος), ακριβώς λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, μπορεί να γίνει κάλλιστα για τη διατήρηση του ρόλου των ελλήνων τραπεζιτών στην καταδυνάστευση της χώρας…

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι έλληνες τραπεζίτες, απολαμβάνουν τα μεγαλύτερα προνόμια, τη στιγμή που η μνημονιακή ύφεση καταστρέφει την οικονομία και βυθίζει τους εργαζόμενους στηνανέχεια: και άνευ όρων ρευστότητα από την ΤτΕ (ακόμα και όταν η ΕΚΤ αναδιπλώνεται) καιανακεφαλαιοποίηση χωρίς έλεγχο από το δημόσιο στο μάνατζμεντ, και πολλά άλλα…

kostasxan.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.