Κατάντησαν τον Έλληνα τον φτωχότερο Ευρωπαίο πολίτη – Μας αξίζει;

Γράφει ο Οδυσσέας Κανένας

Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα. Και μπορεί να αποκτήσει ξανά τη θέση που της αξίζει εάν ο λαός της, καταφέρει και στείλει στη Βουλή αγνούς πατριώτες, νέας γενιάς πολιτικούς, χωρίς την παιδεία της κληρονομικότητας και της διαπλοκής (δηλαδή της κομπίνας).

Που στηρίζουμε τον ισχυρισμό μας ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα!

 1. Τουρισμός. Η Ελλάδα δέχεται κάθε χρόνο περίπου 10 εκ. επισκέπτες, γιατί έχει τις καλύτερες παραλίες, τον πιο υπέροχο ήλιο, 4 εποχές και επομένως τέλειο κλίμα και τον αρχαίο πολιτισμό δηλαδή, τα μνημεία της μήτρας που γέννησε το παγκόσμιο πολιτισμό, τη δημοκρατία, τις τέχνες, τη φιλοσοφία και την επιστήμη. Έχουμε όμως τις χειρότερες τουριστικές υπηρεσίες από τους ανταγωνιστές μας, γιατί όλες οι άδειες δίνονται με ρουσφέτι και άρα χωρίς αξιοκρατία και ποιότητα. Σε άλλες χώρες απαιτείται πιστοποίηση! Στη σημερινή τουριστική Ελλάδα, δεν υπάρχει καράβι να πάει από τον Πειραιά στη Σάμο! Αλλά ούτε μια πανεπιστημιακή σχολή για τουρισμό έχουμε.  Εάν αλλάξει αυτό τα 10 εκ. τουρίστες γίνονται εύκολα 20 εκ. τουρίστες.
 2. Αρχαίος πολιτισμός και μνημεία. Η Γερμανία πουλάει μια Mercedes η μια BMW κατά 10 έως και 30.000 ευρώ ακριβότερα γιατί η μάρκα της είναι ένα παγκόσμιο βιομηχανικό διαμάντι. Εμείς γιατί δεν επιβάλουμε να πληρώνουν μια λογική υπεραξία όσοι χρησιμοποιούν τον αρχαίο πολιτισμό και τα μνημεία μας, που είναι ιστορικά διαμάντια μοναδικά στον κόσμο; (Το πρότεινε ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Λυκ Γκοντάρ). Αντιθέτως , στα μνημεία βάλαμε δημόσιους υπαλλήλους ρουσφέτια των κομμάτων να τα φυλάνε και αυτά, πήραν θάρρος και τα έκαναν κτήμα τους, ανοιγοκλείνοντας τις πόρτες όποτε η εξουσία δεν τους δίνει ένα επίδομα!
 3. Ενέργεια. Ο Ελληνικός ήλιος θα έφθανε να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και τροφοδοτεί ολόκληρη τη Γερμανία ( το είπε ο Σόιμπλε ), αλλά ΑΚΟΜΑ και σήμερα το 2012 η Ελλάδα δεν παράγει και δεν εξάγει πράσινη ενέργεια. Γιατί; Μα φυσικά για την περιβόητη ΔΕΗ και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Στη ΔΕΗ ως γνωστόν δώσαμε δωρεάν τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας τον λιγνίτη και αυτή έγινε μονοπώλιο και μας ανεβάζει το ρεύμα όποτε της καπνίσει, γιατί έχει τόσα πολλά ρουσφέτια να ταΐσει και να δώσει στη ΓΕΝΟΠ δάνεια δράσης και αναψυχής. Εάν εξάγαμε τον λιγνίτη και παράγαμε πράσινη ενέργεια, η Ελλάδα θα ήταν ζάπλουτη! Πανεύκολο να γίνει εάν υπάρξει μια κυβέρνηση που δεν θα ακούει ούτε τη ΓΕΝΟΠ, αλλά ούτε τις θυγατρικές εταιρείες ενέργειας μερικών μεγάλων εκδοτών!
 4. Γεωργία. Με 20 εκ. τουρισμό το χρόνο που μπορούμε να φθάσουμε και με πράσινη ενέργεια ( δηλαδή περιορισμός του λιγνίτη που καίει η ΔΕΗ) και φυσικά χωρίς πυρηνικά εργοστάσια, η γεωργία και η κτηνοτροφία μας, μπορεί να αναδειχθεί ως πράσινη και βιολογική, κερδίζοντας παγκόσμια αναγνώριση. Ξέχασα όμως να σας θυμίσω ότι τη γεωργία και την κτηνοτροφία μας (που είχε αναγνωριστεί ως η πιο αγνή της Ευρώπης λόγω της ελευθέρας βοσκής των ζώων μας), την πούλησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ( Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη) στην ΕΕ για κάποια κοινοτικά κονδύλια, υπό τον όρο οι Έλληνες να μην παράγουν τίποτα πράσινο, να μην έχουν ελευθέρας βοσκής κτηνοτροφία και να την εξάγουν και να εισάγουν μόνο από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία. Γι’ αυτό μας φαίνονται πολύ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ οι σημερινές παραινέσεις των Ευρωπαίων δανειστών της τρόικα, ότι πρέπει να κόψουμε τους μισθούς για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα μας και να κάνουμε εξαγωγές. Ποιών προϊόντων;
 5. Ναυτιλία. Η θαλασσινή Ελλάδα, ο κόμβος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ήταν από την αρχαιότητα σημείο παραγωγής ναυτιλιακής νοημοσύνης και μόδας. Σήμερα, δεν έχουμε ναυπηγεία, τους ταρσανάδες (μοναδικοί στον κόσμο) η κοινότητα έδωσε επιχορηγήσεις για να καταστραφούν μαζί με τα ξύλινα καΐκια Ελληνικής έμπνευσης, ενώ οι εφοπλιστές μας καμαρώνουν με ξένες σημαίες στα πλοία τους.  Εάν άλλαζε αυτό, η Ελλάδα θα φιγουράριζε στην πρώτη θέση των ναυτιλιακών μετοχών στη Wall Street.
 6. Ορυκτός Πλούτος. Η Ελλάδα είναι γεμάτη, αλλά δείτε ποια οικογένεια εκμεταλλεύεται ένα ολόκληρο νησί πολλά χρόνια, τους Βωξίτες Παρνασσού, την αλουμίνα ( τη δίναμε στην γαλλική Πεσινέ τζάμπα μαζί με δωρεάν ρεύμα, τώρα την παίρνει άλλος όμιλος). Τον χρυσό της Χαλκιδικής και της Θράκης. Για την ΑΟΖ δεν είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα μπορεί να την διαχειριστεί και δεν ξέρουμε εάν μας συμφέρει σαν τουριστική χώρα, να γεμίσει το Αιγαίο πολεμικά πλοία και αεροπλάνα που θα προστατεύουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο …ξένων δυνάμεων.  Εάν άλλαζαν όλα αυτά η Ελλάδα θα έδειχνε τον πλούτο της.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μόλις στο 94,3% του μέσου κοινοτικού όρου

Το 2009, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ελλάδα ανήλθε στο 94,3% του μέσου κοινοτικού, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τέσσερις ελληνικές περιφέρειες βρίσκονται κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ.Στην «ΕΕ των 27» το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σημειώνεται στο Σεβεροτσαπάτεν της Βουλγαρίας (27% του κοινοτικού ΑΕΠ), ενώ το υψηλότερο στο κέντρο του Λονδίνου (332%).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το 2009, οι περιφέρειες με κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάτω του 75% του κοινοτικού είναι η Ήπειρος (65,3%), η Δυτική Ελλάδα (65,8%), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (70,1%) και η Θεσσαλία (72,4%).

Επίσης, στην Ελλάδα το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σημειώνεται στην Αττική (123,9%) και στο Νότιο Αιγαίο (114%). Ακολουθούν η Στερεά Ελλάδα (87,3%), η Δυτική Μακεδονία (86,3%), η Κρήτη (84,6%), τα Ιόνια Νησιά (81,4%), το Βόρειο Αιγαίο (76,4%), η Πελοπόννησος (76,1%) και η Κεντρική Μακεδονία (76%).

Εξάλλου, οι φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ στις οποίες καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία και ακολουθούν πέντε περιφέρειες της Πολωνίας και τέσσερις της Ουγγαρίας.

Τέλος, οι περιφέρειες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ είναι το κέντρο του Λονδίνου (332%), το Λουξεμβούργο (266%), οι Βρυξέλλες (223%) και το Αμβούργο (188%).

www.greekmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.