Κατάργηση του εφάπαξ ζητά η τρόικα!

Σε πρώτη φάση, δηλαδή τον Ιούνιο, οι δανειστές αναμένεται ότι θα ζητήσουν μείωση του εφάπαξ κατά 30%, ενώ στη συνέχεια –και χωρίς ο χρόνος να έχει ακόμη προσδιοριστεί- θα επιμείνουν την ολοσχερή κατάργησή του.

Επίσης, η τρόικα τη δραστική μείωση των αποζημιώσεων για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο συνολικό ποσό, που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μισθούς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», η μείωση στο εφάπαξ θα είναι κατά μέσον όρο της τάξης των 13.500.Αν θεωρήσουμε ότι ένα μέσο εφάπαξ ανέρχεται στις 45.000 ευρώ, τότε το ποσό θα μειωθεί αυτόματα τα 31.500 ευρώ, ενώ μεγαλύτερες απώλειες θα υποστούν τα εφάπαξ των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, που κατά μέσο όρο διαμορφώνονται στα 80.000 ευρώ.

Από τις μειώσεις δεν θα γλιτώσουν ούτε όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αφορά πάνω από 55.000 ασφαλισμένους.

Αποζημιώσεις

Εφόσον υιοθετηθεί πλαφόν αποζημιώσεων 4-5 μηνιαίων μισθών (έναντι 24 για όσους εργάζονται για πάνω από 29 χρόνια στον ίδιο εργοδότη), οι εργαζόμενοι θα χάσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, η μείωση της αποζημίωσης θα σημάνει και τη μείωση ή την κατάργηση των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων προς τους εργαζομένους που συνταξιοδοτούνται και η οποία αντιστοιχεί στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης αν δεν έχουν επικουρική ασφάλιση ή στο 40% αν έχουν.

«Ελληνικό παράλογο»

Οι δανειστές έθεσαν τα συγκεκριμένα ζητήματα στο τραπέζι των συζητήσεων λίγο πριν την υπογραφή του νέου μνημονίου. Αξιωματούχος με γνώση των συζητήσεων υποστηρίζει ότι οι ελεγκτές ήταν κατηγορηματικοί, αφού έκαναν λόγο για «ελληνικό παράδοξο».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.