«Κλείδωσε» η αξιολόγηση για τις τράπεζες από τον Fitch…

Σε λήξη συναγερμού για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε την Τρίτη ο Fitch, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση Β- για Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς και διατηρώντας σταθερό outlook για αυτές. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εξέλιξη η οποία βγάζει τις ελληνικές τράπεζες από τον προθάλαμο υποβάθμισης, το λεγόμενο rating watch negative. Ο οίκος διατηρεί την αξιολόγηση Β- της Αγροτικής Τράπεζας σε rating watch negative, αντανακλώντας, όπως αναφέρει, τις αβεβαιότητες για τη βιωσιμότητά της…

Η νέα έκθεση του Fitch για τις τράπεζες ακολουθεί την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Β- από restricted default στις 13 Μαρτίου και την αναθεώρηση της εκτίμησής της για την έξωθεν στήριξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Οι αξιολογήσεις των τεσσάρων τραπεζών αντανακλούν την εκτίμηση του οίκου ότι η στήριξη από το ΔΝΤ και την ΕΕ στην ανακεφαλαιοποίησή τους είναι διασφαλισμένη μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και στη βάση ότι θεωρούνται βιώσιμες.

Ο οίκος εκτιμά ακόμη ότι η ΤτΕ και η ΕΚΤ θα συνεχίσουν να προσφέρουν έκτακτη βοήθεια ρευστότητας, όπως φάνηκε και τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η αξιολόγηση της Ελλάδας υποβαθμίστηκε σε restricted default και τα ελληνικά ομόλογα δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ για παροχή ρευστότητας.

dimotikosafari.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “«Κλείδωσε» η αξιολόγηση για τις τράπεζες από τον Fitch…

 • 21/03/2012, 13:07
  Permalink

  Και αναρωτιέμαι εγώ ο παλαβός.

  Αν ήσουν το τραπεζικό κατεστημένο του εξωτερικού:

  1. Δεν θα αγόραζες κρυφά μετοχές ελληνικών τραπεζών, όταν αυτές είχαν πιάσει πάτο;

  2. Δεν θα έβαζες στη συνέχεια τις εταιρίες αξιολογήσεων (που είναι δικές σου) να αναβαθμίσουν τις τράπεζες, ώστε να ανέβει η τιμή των μετοχών;

  3. Δεν θα ξεφόρτωνες με κέρδος τις μετοχές, μόλις αυτές ανέβαιναν;

  Από την άλλη, ίσως είμαι απλά καχύποπτος.

   

  Σχολιάστε
  • 21/03/2012, 13:14
   Permalink

   ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ.ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ

   Σχολιάστε
  • 21/03/2012, 13:19
   Permalink

   ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ Μ.Κ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ κλπκλπ.ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ASSET ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΜΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.