Κομισιόν: Κόψτε φοροαπαλλαγές, αφήστε στα ίδια τους φόρους

“Οχι” στην αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα και “Ναι” στη μείωση των φοροαπαλλαγών, τη βελτίωση του μηχανισμού συλλογής του ΦΠΑ και την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης λέει η Κομισιόν.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της ευρωζώνης, όπου υπογραμμίζεται , μεταξύ άλλων, ότι η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα ήταν το 2011 στο 32,5% όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 39,5%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίζεται μάλιστα ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω η φορολογία στα ακίνητα και στην κατανάλωση, ενώ απορρίπτεται οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση της φορολόγησης της εργασίας.

Βασικό σκεπτικό της Κομισιόν είναι ότι η αύξηση της φορολογίας στο εισόδημα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων πλήττει περισσότερο την ανάπτυξη και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφευχθεί. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2009-2011 αυξήθηκε ήδη κατά 2,1%, ποσοστό που είναι με διαφορά το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα μαζί με τις Ισπανία και Πορτογαλία αποτελούν περιπτώσεις όπου ναι μεν το γενικό επίπεδο της φορολόγησης είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, ωστόσο η φορολόγηση είναι υψηλότερη σε βασικές φορολογικές βάσεις, δηλαδή στο εισόδημα φυσικών προσώπων, το ΦΠΑ και τα έσοδα των επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, στόχος για την Κομισιόν είναι η όσο το δυνατό αύξηση των φορολογικών εσόδων με το πιο χαμηλό δυνατό κοινωνικό κόστος.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.